Головне

Боснія і Герцеговина - Україна: матч-центр

Матч відбудеться 16 листопада
16.11.2021 21:15 42203 5
Боснія і Герцеговина - Україна: матч-центр

16 листопада збірна України на стадіоні Біліно Полє у Зеніці проведе останній матч групового етапу відбору на чемпіонат світу-2022 проти збірної Боснії і Герцеговини. Стартовий свисток пролунає о 21:45 за Києвом.

Слідкуйте за найцікавішими новинами про матч у цій новині в режимі реального часу.

Чемпіон проведе для вас текстовий онлайн поєдинку починаючи з 21:30. У паралельному матчі зустрінуться Фінляндія та Франція. Підсумок цього матчу теж впливає на долю путівки від групи D до плей-оф відбору ЧС-2022.

Наставник збірної України U-16 Сергій Нагорняк: "Не думав, що Петраков зможе відійти від своєї схеми. Ми з ним багато спілкувалися, він фанат цієї схеми. Життя змусило переоцінити та зіграти так. Ми граємо одночасно з Фінляндією. Якщо українці заб'ють першими, то питатимуть: "Як там ті". Не скажу, що це збиватиме, але хлопці думками будуть там, де від нас нічого не залежить".

Стали відомі стартові склади збірних Боснії і Герцеговини та України:

Боснія та Герцеговина: Васіль, Хаджикадунич, Ахмедходжич, Ковачевич, Сушич, Прцич, Гояк, Хаджиахметович, Стеванович, Демирович, Менало.

Запасні: Шехич, Чівич, Пірич, Йовічич, Санічанин, Крунич, Превляк, Кодро, Цимирот, Зількич, Ципетич, Налич.

Україна: Бущан, Соболь, Матвієнко, Забарний, Тимчик, Степаненко, Зінченко, Маліновський, Циганков, Яремчук, Ярмоленко.

Запасні: Пятов, Різник, Сидорчук, Качараба, Кривцов, Шапаренко, Зубков, Буяльський, Довбик, Гармаш, Коваленко, Караваєв.

Півзахисник збірної України Руслан Маліновський: "Навіть якщо збірна Франції проведе ротацію складу, її рівень все одно значно вищий, ніж у Фінляндії. Хлопці, які грали менше, вийдуть та покажуть свій рівень. Ми знаємо, що попереду чемпіонат світу, тому всі захочуть показати себе з кращого боку".

У складі Боснії і Герцеговина ще одна втрата. Міралем П'янич не зіграє зі збірною України.

Головний тренер полтавської Ворскли Юрій Максимов: "Боснійці все одно вдома гратимуть, ніхто не збирається так просто віддавати щось Україні. Хоча вони шанси втратили, але все одно битимуться. Україна зіграла  сильний спаринг із болгарами, було дуже багато моментів (підсумковий рахунок 1:1 - прим.). Це добре, що у товариській грі десь не забили. Найголовніше, щоб у такому матчі, як з Боснією та Герцеговиною, мати свої пів моменту та забити гол".

Колишній головний тренер збірної України Андрій Шевченко підтримав національну команду  перед матчем відбору ЧС-2022 проти Боснії і Герцеговини:

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Andriy Shevchenko (@andriyshevchenko)

На нараді за участі представників команд та офіційних осіб матчу було вирішено, що збірна України проведе зустріч у синьому комплекті форми. Боснійці зіграють у білому.

Виконувач обов'язків головного тренера збірної України Олександр Петраков обрав 23-х футболістів, які зможуть зіграти у вирішальному матчі відбору до чемпіонату світу-2022 проти Боснії і Герцеговини.

Гравець збірної України Олександр Зінченко: "Ми сюди у будь-якому разі приїхали за перемогою, у нас нічого не змінюється. Але турнірна таблиця зобов'язує нас витискати весь свій максимум і завтра показати видовищну гру, здобути потрібні три очки. Сподіватимемося, що збірна Франції обіграє Фінляндію, а ми зможемо пройти у плей-оф".

ЛИСТОПАД 2021. Щоденники збірної. День 8. Циганкова привітали з Днем народження.

Захисник збірної України Сергій Кривцов: "У збірній Боснії багато людей грають у ТОП-чемпіонатах світу: Джеко, П'янич, низка інших футболістів. Це хороша збірна. З Джеко перетиналися на клубному рівні, з П'яничем - проти Ювентуса грали. А Джеко не гратиме через травму. Хороші футболісти, але, вважаю, команда у нас сильніша".

Журналіст Ігор Циганик в ефірі Циганик LIVE: "Петраков залишиться працювати у збірній незалежно від результату матчу проти Боснії. Я хочу, щоб усі заспокоїлися і не вигадували теорії змови. Цей тренер буде працювати. Чи довго? Залежить від того, який буде прогрес. Я переконаний, що Україна вийде до раунду плей-оф, і Петраков буде готувати команду до цих матчів. А вийде чи не вийде - це вже таке. Далі все залежатиме від рівня гри. Як можна знімати тренера, який дав таку гру проти Болгарії: 36 разів пробили по воротах! Так, це товариська гра, не найсильніший суперник. Але 36 ударів!"

Хавбек збірної України Тарас Степаненко: "Дай Боже, щоб Фортуна повернулася до нас обличчям у матчі з Боснією і Герцеговиною. Але найголовніше зараз - працювати. Хлопці повинні старатися і віддавати всі сили для підготовки. Я вірю, що коли людина працює на повну котушку, успіх буде до неї прихильний".

Півзахисник збірної України  Руслан Маліновський: "Регрес у грі після Євро? Наша ситуація непогана, завтра потрібен єдиний результат - перемога. Були хороші матчі, але нам не щастило, пропускали на останніх хвилинах. Завтра у нас матч за плей-оф. Якби все було справді погано, то ми б не мали шансів. А так - у нас є завдання, останній іспит завтра".

В. о. головного тренера національної збірної України Олександр Петраков: "Чи допомогла перемога Фінляндії? Я не знаю як сказати. Такий футбол. Тому він такий вид спорту. Найкращий на планеті Земля. А те що вийдуть молоді хлопці. То буде складно грати. Вони захочуть себе показати, щоб їх кудись запросили".

Наставник збірної України Олександр Петраков перед матчем з боснійцями відповів на питання журналістів:

Нападник збірної України Роман Яремчук: "Думаю, це буде дуже важкий матч, бо фактично ми граємо за путівку до плей-оф кваліфікації ЧС-2022. Думаю, буде багато фанів Боснії. Вважаю, що у першій грі нам не вистачило концентрації, особливо у 2-му таймі. Але зараз зовсім інша ситуація - тоді ми грали за 2 дні після попередньої зустрічі, фізично було складно. Зараз же важче буде боснійцям, які грають через 2 на 3-й, і, отже вони будуть більш втомленими, ніж ми".

Тренер боснійців Івайло Петев: "У нас останній матч циклу, і його потрібно завершити перемогою. Найважливіше - боротися та показати бажання перемогти. Ми повинні показати на полі набагато більше, ніж ми показали у грі з фінами. Точно зараз не скажу, але, ймовірно, низка гравців, які отримували менше практики, завтра вийдуть в основі".

Збірна України прибула на вирішальний матч відбору на ЧС-2022 до Боснії і Герцеговини.

Турнірна таблиця групи DЯк повідомив президент УАФ Андрій Павелко, 200 українських уболівальників зможуть відвідати матч відбору до чемпіонату світу-2022 Боснія та Герцеговина - Україна.

У столиці Боснії збірна України розташується в п’ятизірковому готелі Radon Plaza. Офіційне передматчеве тренування та заходи для медіа українці проведуть у місті Зениця 15 листопада: пресконференція Олександра Петракова та одного з гравців збірної розпочнеться о 18.30, а тренування - о 19.00 за київським часом (перші 15 хвилин заняття будуть відкритими для ЗМІ).

Сьомий день зборів збірна України розпочала з ранкового тренування на НСК Олімпійський.

Нападник збірної Боснії і Герцеговини Едін Джеко через отриману раніше травму стегна не зможе допомогти своїй команді у найближчому поєдинку відбору на ЧС-2022 проти України. Цю інформацію пізніше підтвердила федерація футболу Боснії і Герцеговини.

На матчі Боснія і Герцеговина - Україна працюватимуть іспанські арбітри.

Захисник Збірної Боснії та Герцеговини Сеад Колашинаць отримав пошкодження та був замінений у матчі кваліфікації ЧС-2022 проти збірної Фінляндії. Йому наклали гіпс.

ЛИСТОПАД 2021. Щоденники збірної. День 6

Вечірнє тренування національної збірної України^

13 листопада відбулися матчі 9-го туру групи D. Вони внесли корективи. Збірній України мало перемоги над боснійцями - потрібно, щоб Фінляндія не переграла невмотивовану Францію.

ЛИСТОПАД 2021. Щоденники збірної. День 5

Півзахисник збірної України Віктор Коваленко: "Усі розуміють, що за кілька днів буде дуже важлива гра, до неї треба підійти з холодною головою та показати наш футбол. Подивимося на суперника і думатимемо про нашу гру. Боснія та Герцеговина – гарна, продуктивна команда. Не просто так ми зіграли з ними 1:1. Потрібно до неї добре підготуватися".

Збірна України розпочала підготовку до матчу з Боснією і Герцеговиною:

З Одеси до Києва збірна України повернулася 12 листопада опівдні

Після матчу з Боснією і Герцеговиною виконком УАФ вирішить долю наставника збірної України Олександра Петракова.

Олександр Петраков: Звичайно, я хочу, щоб у Боснії була реалізація. Мрію про позитивний результат, але все вирішить його величність футбол. Хлопці зроблять все можливе для перемоги. Результат цього матчу ніякого негативу не несе. Я дуже задоволений, а те, що не забили... Як кажуть – дай Бог, щоб залишили на Боснію".

Перед матчем з Боснією і Герцеговиною українці провели спаринг з Болгарією. контрольний матч в Одесі завершився внічию 1:1.

Олексій Антонов назвав тактичну схему, яку Петраков має використати у матчі з Боснією і Герцеговиною.

Денис Гармаш - про потенціал Боснії і Герцеговини: "Команда нам до снаги. Шкода, що тоді не виграли у Львові, були хороші гольові моменти. Ці два очки нам би зараз дуже допомогли. Але нічого, шанс ще є, усе залежить від нас - потрібна лише перемога, і ми прагнемо її здобути".

УАФ звернулася до УЄФА з проханням вплинути на ситуацію, у зв’язку з якою Футбольна спілка Боснії та Герцеговини прийняла рішення не допустити виїзних уболівальників на матч відбору ЧС-2022 проти України.

Захисник національної збірної України Ілля Забарний: "Загалом наша підготовка розрахована на головний матч - проти Боснії і Герцеговини, але з Болгарією буде не такий уже й простий поєдинок. Потрібно налаштовуватися. Усі розуміють, що виступають за збірну, тут не можна виходити на поле розслабленим. Через спаринг готуватимемося до Боснії і Герцеговини, моделюватимемо тактичну схему".

Захисник австрійського Штурму Юсуф Газібігович не прибув на збір боснійців через те, що заразився коронавірусом і зараз перебуває на самоізоляції. Головний тренер балканців Івайло Петєв поки що не визначився, ким замінити свого підопічного.

Збірна України відправилася до Одеси на контрольний матч з Болгарією. Спаринг відбудеться 11 листопада.

Півзахисник Олександр Зубков: "Нам втрачати нічого, тому потрібно більше настирливості, більше агресивності в атаці. Більш організовано і сконцентровано зіграти в обороні. Матч із Болгарією? Я думаю, що це буде хороше тренування з підвищеним рівнем відповідальності. Через цю гру будемо готуватися до поєдинку з Боснією".

Гравці збірної України розпочали підготовку до матчів з Болгарією та Боснією і Герцеговиною.

Виконувач обов'язків головного тренера збірної України Олександр Петраков та Руслан Маліновський забули про непорозуміння між собою.

Національна збірна України зібралася у столиці в обід 8 листопада. Уже традиційно резиденцією синьо-жовтих у Києві став готель Опера. На 13-у годину сюди з'їхалися майже всі викликані Олександром Петраковим гравці. Пізніше за інших мав прибути нападник Роман Яремчук, рейс якого з Лісабона транзитом через Франкфурт прибув о 17.00.

Олександр Петраков: "Як здоров'я Андрія Ярмоленка? Готується до матчу зі збірною Боснії і Герцеговини. Ми готуємося до гри року".

На матчі Боснія і Герцеговина - Україна не буде гостьового сектору з українськими вболівальниками.

Олександр Петраков: "Чи не турбує відсутність в Андрія П'ятова ігрової практики останнім часом? Подивимося. Є тренування, побачимо стан, пораджуся зі своїми помічниками. Ми завжди все робимо разом. Але рішення, звісно, ​​приймаю я. Час ще є".

Віталій Миколенко продовжує відновлення після травми та пропустить ще 3 тижні, про це заявив головний тренер Динамо Мірча Луческу в ефірі FootballHub. То ж Миколенко пропустить заключний матч відбору на ЧС-2022 проти Боснії і Герцеговини.

Виконувач обов'язків головного тренера збірної України Олександр Петраков прокоментував ситуацію з викликом Гармаша та Корнієнка.

7 листопада 2021-го року у Серії А відбулося міланське дербі Мілан - Інтер (1:1). Примітно, що основний нападник нерадзуррі та збірної Боснії та Герцеговини Едін Джеко не зміг дограти поєдинок. Наприкінці другого тайму він попросив заміну та згодом пішов з поля (76-та хвилина), замість нього вийшов Хоакін Корреа. Чи є у нападника пошкодження і якщо є, то наскільки воно серйозне, поки що невідомо. Перед очним протистоянням з Україною Боснія та Герцеговина зіграє у групі з Фінляндією. То ж 13 листопада, коли буде цей матч, побачимо чи вийде на поле Джеко.

Олег Блохін: "Гравцям збірної України дуже важливо правильно відновитися та підійти до "фіналу" з Боснією та Герцеговиною".

Андрій Ярмоленко висловився про заключний матч: "Нам потрібно перемагати, і ми можемо перемогти цю команду. Це хороша команда, як і ми. Все буде вирішуватися там, потрібно буде добре підготуватися - розібрати цю гру, що робили правильно і неправильно. Все залежить від нас".

Відзначимо, що Андрій Ярмоленко не грав матч проти Генка у Лізі Європи через пошкодження. Український півзахисник Вест Гема незабаром повернеться у стрій.

Наставник збірної України Олександр Петраков довикликав до збірної України захисника Шахтаря Віктора Корнієнка. Він замінить у складі лівого захисника Динамо Віталія Миколенка, який отримав травму та не допоможе національній команді у двох найближчих матчах.

Суперник українців у рейтингу ФІФА перебуває на 56-му місці.

Відзначимо, що пряма трансляція матчу Боснія і Герцеговина - Україна відбудеться на телеканалах Футбол 1 та Україна. 

В. о. головного тренера національної команди Олександр Петраков оголосив список гравців, викликаних на листопадовий збір, який стане вирішальним для синьо-жовтих у контексті фінального розподілу місць у групі D відбору чемпіонату світу 2022 року. У переліку - 25 виконавців. Тренер повернув у національну команду Руслана Маліновського, Віктора Коваленка та Дениса Гармаша, які привернули увагу тренерського штабу виступами у своїх клубах.

Наставник збірної Боснії та Герцеговини Івайло Петев оголосив заявку команди на вирішальні два матчі відбору на ЧС-2022 проти Фінляндії та України (13 та 16 листопада відповідно). Петев налаштовує свою команду на перемогу у цих матчах. 

Нагадаємо, що у першому матчі цього відбору Україна та Боснія і Герцеговина зіграли внічию 1:1. На гол Ярмоленка відповів Ахмедходжич.

При підтримці спецпроекту iGaming Champion БК.

Коментарі ()