Головне

Що буває з ногами велосипедистів на Tour de France. ФОТО

21.07.2017 00:10 Адміністратор Чемпіона 4914 0

21-й етап, 3 540 кілометрів і п'ять гірських гонок - це все про Tour de France-2017. Усі ці випробування гонщикам потрібно пройти за 23 дні, маючи при цьому всього два вихідних дня. Тож не дивно, що для більшості спортсменів французька багатоденка - головний старт сезону, до якого потрібно підходити у максимально ідеальних кондиціях і викладатися щосили.

Напередодні спортивну громадськість розбурхала світлина польського велогонщика Павела Полянськи, який показав стан своїх ніг після 16-ти етапів "Великої петлі" - а це лише 75% дистанції.

 Instagram Полянськи

При цьому на момент публікації фото Полянськи знаходився тільки на 75-му місці у генеральній класифікації, і тим, хто не цікавиться велошосейними гонками, складно уявити, які ж ноги мають лідери багатоденки.

Як виявилося, нічого подібного. Ось, наприклад, литка ноги семиразового переможця Tour de France Ленса Армстронга (нагадаємо, у серпні 2012 року він був позбавлений усіх титулів за звинуваченням у прийнятті допінгу).

  Flickr.com

Ноги 11-разового переможця етапів Tour de France Андре Грайпеля вражають рельєфністю і міццю.

 

Полянськи був не єдиним гонщиком, який виставив на огляд громадськості свої ноги. Навіть раніше ніж поляк, це зробив канадець Антуан Дюшесн, який похвалився своєю формою, але в той же час і поскаржився, що з такими "ногами термінатора" його навіть не взяли на Tour de France.

 Instagram Дюшесна

Великі навантаження - це не єдина біда, яка може очікувати ноги велосипедистів під час тривалої дистанції Tour de France. Не меншу небезпеку для головного джерела заробітку спортсменів несуть часті падіння та завали під час гонок.

Напевно, найвідоміше подібне лихо сталося з іспанцем Хуаном Антоніо Флеха та нідерландцем Джонні Хугерландом у 2011 році, які спочатку зіткнутися з машиною, яка супроводжує гонщиків, а потім впали на паркан з колючим дротом.

Для Хугерланда все закінчилося дуже сумно - йому довелося накладати на ногу 33 (!) шва, а змагання для нього на цьому закінчилися.

 Getty Images
 Getty Images

Не оминали неприємні травми також ноги олімпійського чемпіона, триразового чемпіона світу та переможця Tour de France Яна Ульріха. У 2005 році, незважаючи на сильну кровотечу на правій нозі, легендарний німець зміг продовжити гонку.

 Getty Images

Про прості синці у велоспорті навіть говорити не доводиться - їх безліч.

 Getty Images
 Getty Images
 Getty Images

За матеріалами xsport.ua

Редакція не впливає на зміст блогів і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках champion.com.ua

Коментарі ()