Головне

Експерименти епохи Шевченка: усі дебютанти збірної. Частина II

24.12.2018 14:16 Максим Буйдин 4096 0
Експерименти епохи Шевченка: усі дебютанти збірної. Частина II
Андрій Шевченко

Джерело - Чемпіон.

На гру з турками Шевченко виставив ще більш експериментальний склад ніж на матч зі Словаччиною. У стартовому складі синьо-жовтих з'явилося одразу 7 виконавців, які могли б виступати за збірну U-21. Серед них опинилися Віталій Миколенко та Мар'ян Швед, які стали 19-им і 20-им новачками збірної при Шевченку.

Чемпіон пропонує вам згадати усих, кому Адрій Миколайович дозволив уперше приміряти синьо-жовтий комплект форми.

З першою п'ятіркою дебютантів ви можете ознайомитися за даним посиланням.

6. Володимир Шепелєв (Мальта: товариський матч, 6 червня 2017 року)

Свій футбольний шлях Володимир розпочав в академії Чорноморця. Та вже в 2011 році підписав професійний контракт із київським Динамо. За столичний клуб Шепелєв почав виступати не відразу, спочатку обмежившись виходами за U-19. За першу команду киян вихованець одеського футболу зіграв 25-го лютого 2017 року.

Короткий період знадобився Володимиру, щоб завоювати любов вболівальників, а разом із ними, довіру тренерського штабу.

За національну збірну України дебютував 6 червня 2017 року в товариському матчі проти Мальти. Через 5 днів зіграв в матчі кваліфікації на Чемпіонат світу-2018 проти збірної Фінляндії, вийшовши на заміну на 76-й хвилині.

7. Ромеро Бонфим Марлос (Косово: ЧС-2018, 6 жовтня 2017 року)

Ім'я в українському футболі, яке не чув лише лінивий. Талановитий бразилець розпочав свої виступи в національній першості за Металіст. Перший сезон за харків'ян у Марлоса видався непереконливим. Адаптація до чемпіонату та команди - цей чинник не дозволяв "вистрелити" майбутньому збірнику. Однак вж з наступного сезону бразилець заграв, і не дивно, що хлопчина потрапив на олівець до скаутів Шахтаря.

Сьогодні Марлос успішно виступає за гірників, де є одним з лідерів комади та гармонічно доповнює бразильську "діаспору" в клубі.

Про натуралізацію півзахисника мова йшла давно, а справа з отримання громадянства розтягнулася на довгі місяці, що традиційно для українського футболу. За цей час була висловлена маса думок з приводу нового неукраїнського обличчя в стані головної комади країни. Зазначимо, що хейтерів даної ідеї було значно більше.

Вперше на полі у футболці збірної Марлос з'явився в матчі проти Косово, замінивши Артема Кравця. З тих пір бразилець став одним із лідерів жовто-синіх.

8. Віталій Буяльський (Косово: ЧС-2018, 6 жовтня 2017 року)

Ще один вихованець київського футболу в нашому списку. Хоча, слід зазначити, що в структурі Динамо Віталій з'явився в 2011. На той час півзахиснику було 16 років. Майже відразу юний талант почав залучатися до юнацьких збірних.

У стартовому складі киян Буяльський з'явився в 2013 році, провівши невиразну першу половину зустрічі проти запорізького Металурга. Пізніше був зданий у річну оренду до Говерли, де, в цілому показав непогану результативність - 3 гола і 6 результативних передач.

Повернувшись до столичого гранду в 2015 році Буяльський забив свій перший м'яч за Динамо в офіційних матчах французькому Генгаму, пізніше голом футболіст розписався у воротах харківського Металіста.

Звісно, такий підйом у грі молодого українця привернув увагу від тренерського штабу збірної. Однак, консервативний Фоменко (на той момент тренер збірної) не ризикнув підпустити Віталія до складу команди.

А ось вже Шевченко випустив півзахсиника на матч проти Косово, в якому Україна здобула впевнену перемогу з рахунком 2:0.

9. Юрій Коломоєць (Словаччина: товариський матч, 11 листопада 2017 року)

Перший зі списку дебютантів, хто мав можливість відчути на собі усі реалії української футбольної "глибинки". Шлях Юрія до головної команди країни виявився куди біль тернистим ніж у вихованців та гравців українських грандів.

Навчався Коломоєць в академії Кривбасса. Про той період у кар'єрі нападника відомо мало, однак вже в 2010 році з подачі тренера Генадія Приходька, Юрію випав шанс спробувати себе в друголіговому колективі - криворізькому Гірнику. Загалом непогані виступи за команду викликали інтерес від прогресуючої першолігової Олександрії, з якою за 3 роки Коломоєць зміг пробитися в Прем'єр-лігу.

Сьогодні нападник виступає за полтавську Ворсклу, не показуючи особливої результативності.

11 листопада 2017 року Юрія викликали до лав національної збірної, де він провів дебютний поєдинок проти збірної Словаччини.

Правди заради, необхідно відзначити, що виклик Юрія був більше експериментальним кроком, бо ні для кого не секрет, що збірна потребує якісного форварда.

10. Олександр Андрієвський (Словаччина: товариський матч, 11 листопада 2017 року)

Вихованець київського футболу (Відрадний, Динамо, Атлет) в 15-річному віці з'явився в Металісті, де і намагався пробитися в основний склад. Двічі виходив у чемпіонаті України - по разу в кінці сезонів-2011/2012 і 2012/2013. У ці ж роки (2011-2013) провів 14 матчів у юнацькій збірній України під керівництвом Юрія Мороза. Забив два м'ячі - обидва в спарингах (Італія і Білорусь). Брав участь у відборі Євро-2013 (U-19) - зіграв два поєдинки на першому етапі кваліфікації.

У 2014 році провів один поєдинок за так звану другу молодіжну збірну України - найближчий резерв основного складу, сформований з більш юних футболістів. Її курирував Володимир Горілий. А в січні 2015-го під керівництвом Сергія Ковальця побував на зборі в Туреччині, провів три матчі. На цьому виступи в молодіжній збірній завершилися.

У клубній кар'єрі найвищих показників Олександр спромігся домогтися під керівництвом Юрія Вернидуба, виступаючи у складі Зорі.

Саме в цей період гравцем зацікавився тренерський штаб Шевченка. У 2017-му році Олександр дебютував за збірну у грі проти Словаччини.

Подальше повернення в Динамо не принесло позитивних наслідків для Андрієвського. Півзахисник не зміг виграти колосальну конкуренцію в середній ланці складу киян.

Редакція не впливає на зміст блогів і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках champion.com.ua

Коментарі ()