Головне

Фото дня. Віталій Кличко відкрив пам'ятник Тарасу Шевченку у Флоренції

09.03.2021 22:19 Андрій Твердохліб 1530 0
Фото дня. Віталій Кличко відкрив пам'ятник Тарасу Шевченку у Флоренції

Джерело - Чемпіон.

Віталій Кличко взяв участь у відкритті пам'ятника Тарасу Шевченку в італійському місті Флоренція. 9 березня виповнилося 207 років від дня народження геніального українця.

"Друзі! Сьогодні, в День народження великого Кобзаря, відбулася символічна подія. У Флоренції (місті-побратимі Києва) ми відкрили пам‘ятник видатному українському поету Тарасу Шевченку.

Я вдячний нашим італійським друзям і особисто меру Флоренції Даріо Нарделлі, за те, що ми нарешті, втілили цей проект, над яким разом працювали кілька років.

І тепер туристи з усіх куточків світу, що після пандемії продовжать відвідувати Флоренцію, бачитимуть тут і частину української історії та культури.

Монумент встановлений в центрі міста, в знаковому місці - неподалік від всесвітньовідомого флорентійського кафедрального собору Santa Maria del Fiore. На площі перед однією з найбільших бібліотек міста Biblioteca delle Oblate.

Автор пам‘ятника - відомий український скульптор Олег Пінчук. Скульптура Кобзаря, що виготовлена за кошти українських меценатів,  є подарунком Флоренції від міста Києва.

Нагадаю, в 2015 році, спільними зусиллями Київської міської влади, Посольства Італії в Україні та міжпарламентської групи дружби України та Італії, в столиці України, на Володимирській гірці, відкрили пам’ятник італійському поету, що народився у Флоренції, Данте Аліг‘єрі.

Дякую за співпрацю нашим друзям! Тепер наші герої, які боролися за свободу наших країн, увіковічення і в Києві, і у Флоренції" - написав Кличко.

Редакція не впливає на зміст блогів і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках champion.com.ua

Коментарі ()