Головне

В'ятрович засудив вболівальників Ворскли за футболки з Гітлером. ФОТО

09.10.2018 22:53 2714 0
В'ятрович засудив вболівальників Ворскли за футболки з Гітлером. ФОТО

Джерело - Чемпіон.

Голова інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович засудив  уболівальників Ворскли за інцидент у грі з Десною. Також він закликав правоохоронні органи звернути на це.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Нацистський тоталітарний режим вбив мільйони українців. Нацисти здійснили на наших землях геноциди євреїв та ромів. Україна втратила до 10 мільйонів осіб вбитими у війні проти нацизму. Вішати на себе портрети Гітлера є наругою над пам’яттю кожного із цих мільйонів.

Читайте також: вболівальники Ворскли прийшли на гру з Десною у футболках з Гітлером

Демонструвати у публічному просторі символіку нацистського режиму є протиправним в Україні згідно із Законом "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки".

Читайте також: У клубі відреагували на інцидент

Вважаю випадок на футбольному матчі в Полтаві неприпустимим для демократичної країни, якою сьогодні є Україна. Якою вона стала зокрема і ціною мільйонів життів вбитих нацистами наших співвітчизників. Чекаю на відповідні дії правоохоронних органів", — написав Володимир В'ятрович.

Нагадаємо на матчі з Десною в Чернігові кілька уболівальників Ворскли стояли у футболці з зображенням Гітлера та написом "Мій дідусь австрійський художник".

В останньому матчі полтавці несподівано поступилися Арсеналу.

Коментарі ()