Головне

Усик - Джошуа: усе про чемпіонський поєдинок

Поєдинок заплановано на 25 вересня на стадіоні Тоттенгем
25.09.2021 23:55 31800 0
Усик - Джошуа: усе про чемпіонський поєдинок

Український важковаговик Олександр Усик (18-0-0, 13 KO) зустрінеться в чемпіонському поєдинку за титули WBO, IBO, IBF із британцем Ентоні Джошуа (24-1-0, 22 КО).

Поєдинок заплановано на 25 вересня на стадіоні Тоттенгем Готспур Арена в Лондоні.

Слідкуйте за найцікавішими новинами про бій у цій новині в режимі реального часу.

Лічені хвилини залишаються до бою Олександра Усика проти Ентоні Джошуа. Дивіться, як суперникам тейпували руки перед боєм:

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Matchroom Boxing (@matchroomboxing)

Буквально через кілька миттєвостей розпочнеться бій Усик - Джошуа. Відео з роздягальні Усика:

Боксер першої важкої ваги Лоуренс Околі (17-0, 14 КО) переміг Ділана Прашовича (15-1, 12 КО) в поєдинку за титул WBO на вечорі боксу в Лондоні. Околі переміг технічним нокаутом у 3-му раунді. Бій був останнім в андеркарті поєдинку Олександра Усика та Ентоні Джошуа.

Чемпіон світу в супертяжах Ентоні Джошуа прибув на поєдинок в чорному, як і його свита. При цьому у британця було відразу дві місткості з водою: одна менша, а інша - досить значних розмірів. Зайшовши до роздягальні, Джошуа ґрунтовно розім'яв свою щелепу перед прийдешніми влученнями від Усика. Крім того, Джошуа провів бій з тінню, похвалившись своїми убивчими аперкотами.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Anthony Joshua (@anthonyjoshua)

Олександр Красюк: "Уже в роздягальні Олександра Усика перебуває Василь Ломаченко. Ось-ось приїде Віталій Кличко, з ним буде Андрій Шевченко. Також будуть Андрій Ярмоленко, Олександр Зінченко".

Олександр Усик перед надважливим боєм із Ентоні Джошуа разом з командою і кумом Василем Ломаченком сходив до церкви. Усик не зрадив собі і за традицією пішов до храму, що належить РПЦ.

Олександр Красюк розраховує на об'єктивне суддівство в поєдинку: "Ми забезпечили максимальну об'єктивність. Є нейтральний суддя, є один український і один британський арбітр". Вони повинні дати об'єктивну картинку. Дійсно, рівні раунди британський суддя може віддати своєму боксеру, а український - своєму. І тоді є ще американський суддя, який повинен дати об'єктивну оцінку".

Нагадуємо, у прямому ефірі бій Усик - Джошуа на Україну буде показувати відеосервіс MEGOGO. Крім того, бій транслюватимуть Рен ТВ, Sky Sports, DAZN. Початок шоу намічено на 25 вересня о 20:00 за Києвом, а головний поєдинок розпочнеться не раніше 23:55.

Боксери Олександр Усик і Ентоні Джошуа прибули на лондонський стадіон Тоттенгема, де незабаром відбудеться поєдинок за три пояси суперважкої ваги.

В андеркарті поєдинку Каллум Сміт провів перший бій після поразки від Канело Альвареса і втрати свого титулу WBA. Суперником британця був кубинець Ленін Кастільо, якого Сміт вирубав потужним ударом в 4-му раунді. У Кастільо після падіння були судоми, проте повідомляється, що боксер на шляху до лікарні і з ним все в порядку.

Український боксер Олександр Гвоздик підтримав українського важковаговика, також прибувши в табір Усика:

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Alex Gvozdyk (@alex_gvozdyk)

Боєць змішаних єдиноборств В'ячеслав Василевський: "Я буду вболівати за Усика, але думаю, переможе Джошуа. Ентоні - важковаговик, Усик піднявся в важку вагу. Джошуа - природний ваговик, 12 раундів Усику важко буде стримувати натиск. Навіть незважаючи на філігранну техніку Усика - багато рухатися, багато смикати - раунду до п'ятого-шостого Джошуа почне перехоплювати ініціативу".

Відбувся бій за пояс IBF International в напівсередній вазі між володарем титулу українцем Максимом Проданом і албанцем Флоріаном Марку. Суперники пройшли всі 10 раундів. При досить рівному поєдинку судді роздільним рішенням віддали перемогу Марку:  99 - 91 (Продан), 97 - 93 (Марку) - 96 - 94 (Марку). Це перша поразка в професійній кар'єрі 28-річного Продана.

Ентоні Джошуа: "Я неминуче отримаю реванш, якщо станеться найгірше в поєдинку з Усиком. Я не зовсім розумію, яка ситуація у Тайсона Ф'юрі. Так що, якщо я програю, я знову буду битися з Усиком. Бій за звання абсолютного чемпіона буде відкладений. Якщо я переможу Усика, буду битися з Ф'юрі або Вайлдером. Якщо переможе Ф'юрі, я зустрінуся з ним. Якщо переможе Вайлдер, буду битися проти нього. Якщо Ф'юрі переможе і не прийме бій зі мною, тому що спочатку захоче битися з Вайтом або Чісорою, тоді я буду битися з Вайлдером".

Українець Даніель Лапін (5-0, 0 КО) провів бій в андеркарді поєдинку між українським супертяжем Олександром Усиком (18-0, 13 КО) і чемпіоном WBA, IBF, WBO і IBO в суперважкій вазі Ентоні Джошуа (24-1, 22 КО). Український боксер за результатами шести раундів здолав Павла Мартинюка (4-8, 4 КО) з Польщі. Перемога 24-річного бійця була присуджена суддівським рішенням.

Олександр Усик: "Я з величезним бажанням трудився. Може, навіть не з величезним бажанням, а з великою віддачею. Так, була якась прочухан у мене ж в голові, яку я говорив своїй команді, щоб розбуркати. Я виконав практично все те завдання, яке мені дали, навіть пару раз мало не потонув при затримці дихання. Завжди про мене говорили, що я не готовий, що я маленький. Так завжди було, з самого мого дитинства мені говорили, що не доб'юся результатів, що мені не треба займатися боксом, що мені треба йти працювати, тому що я так не прогодую свою сім'ю".

До вашої уваги підготовка головної арени сьогоднішнього поєдинку – футбольного стадіону Тоттенгем:

Промоутер українця Олександр Красюк: "У далекому 2013 року компанія братів Кличків К2 Promotions підписала контракт з перспективним початківцям професіоналом, олімпійським чемпіоном Олександром Усиком. 21 липня 2018 роки він став абсолютним чемпіоном світу в першій важкій вазі. А сьогодні ми будемо штурмувати трон суперважкої ваги в Лондоні проти Джошуа. Я щиро бажаю Саші перемоги в цьому бою. Нехай збудеться мрія мільйонів українців. А молодим початківцям "чемпіонам" я бажаю взяти Усика за еталон і взяти з нього приклад. Сьогодні ми творимо історію українського боксу. Хай буде з нами Всевишній".

Тренер Джошуа Роберт Маккракен: "Усик - невеликий і швидкий лівша, він може вас зловити, якщо ви дасте йому навіть мінімальний простір. Він дуже хороший в цьому, тому ви повинні весь час контролювати дистанцію. У Джошуа хороші ноги для важкоатлета, він рухливий, і, з огляду на розмах його рук, він виглядає грізним. Ентоні повинен використовувати свої основні якості, а саме хороший джеб і правий прямий, більшого розмаху рук, баланс на ногах, рух з боку в бік, а також свою фізичну міць на ближній дистанції".

Колишній чемпіон UFC у найлегшій ваговій категорії Хабіб Нурмагомедов: "Удачі тобі, воїн".

Легенда світового боксу Рой Джонс: "Вага Джошуа говорить про те, що він планує пресувати Усика. Олександр про це знає, тому він теж набрав вагу. Цьому не слід надавати великого значення, адже все залежить від того, що буде робити Джошуа. Треба брати до уваги ось що: Ентоні, ймовірно, менш досвідчений в цій парі. Він не влаштовує в рингу такі ігри розуму, як Усик".

Дмитро Бівол: "Мені імпонують обидва боксери, особливо Усик. Мені подобається його мислення в рингу, швидкість, витривалість. Це той боєць, який може все 12 раундів просуватися. Він постійно закручує суперника. Що стосується Джошуа, то тут фізична сила очевидна. До того ж він високий і рухливий. Я думаю, бій повинен тривати 12 раундів. Щодо того, хто переможе, звичайно ж, шансів більше у Джошуа. Тому що все-таки бій в Англії, він природний суперважковаговик. Але я вболіватиму за Усика".

Знаменитий ринг-анонсер Майкл Баффер: "Я не бачу ніяких порівнянь між Мохаммедом Алі та Олександром Усиком. У Олександра свій стиль, у нього інша швидкість, він рухається по-іншому. Усик - боксер, який має багато хороших якостей. Як я вже сказав, у нього свій унікальний стиль, а також гарне почуття гумору, що всім подобається".

Серед арбітрів на поєдинку буде один українець. Хто він? Віктор Фесечко (народився 24 січня 1970 року) з Кропивницького. Є колишнім чемпіоном світу за версією WBF. Нині тренер-викладач ДЮСШ № 1 міста Кропивницький.

Дмитро Бівол: "Мені здається, бій складатиметься так, що Усик десь випереджатиме по ударах Джошуа. За рахунок своєї швидкості. Але, думаю, Джошуа йтиме вперед, тиснутиме на Усика. Усик рухатиметься назад, намагатиметься закручувати. Але наскільки він буде точним - ось тут питання. І наскільки сильної шкоди завдаватимуть Джошуа удари Усика - теж питання. У Джошуа є чудовий удар - правий аперкот. Ось він його дуже добре використовує. Мені цікаво, чи вийде з таким боксером, як Усик, нанести такий удар, тому що він шульга. Це чисто з професійної точки зору. Тому бачу бій так: Джошуа тисне, приймає багато ударів на себе, десь його Усик закручує, але наскільки це все точно буде?".

Промоутер Френк Воррен: "Якщо Усик здолає Джошуа, це стане перешкодою для багатьох подій. Наприклад, це унеможливить поєдинок між Ф'юрі і Джошуа. Вся справа в умовах WBO - Олександр повинен буде провести негайний захист проти Джо Джойса. В Усика і Джошуа не буде можливості провести негайний реванш. Але є і другий варіант - українцю доведеться відмовитися від титулу WBO. В такому випадку Джойс проведе бій за вакантний пояс".

Перед боєм боксери зустрілись, щоб вибрати собі рукавички. Джошуа виступить в екіпіровці коричневого кольору. Усик, в свою чергу, одягне жовто-білі рукавички. Варто відзначити, що на амуніції нашого суперваговика буде красуватися напис Ukraine.

Дерек Чісора: У Ентоні Джошуа є нокаутуюча міць, а у Усика її немає. Бій може тривати шість-сім раундів, але я можу гарантувати вам, що Усик ляже. Джошуа добереться до нього".

Олександр Усик написав зворушливий пост дружині:

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Usyk Aleksandr (@usykaa)

Суперважковаговик ММА Олександр Ємельяненко: "В Усика відмінна витривалість, він добре викидає удари і не будемо забувати, що він є нокаутером. Саша постійно пресингує противника, має неабиякий арсенал різноманітних ударів і завжди використовує різні комбінації, дуже рідко повторюючись. Українець відмінно тримає темп і завжди змушує опонента перебувати в напрузі. Я вважаю, що в цьому бою у Джошуа практично немає шансів, незважаючи на всі його колишні заслуги. На мій погляд, британцю доведеться віддати свої пояси українському боксеру після цього поєдинку".

Промоутер українця Олександр Красюк: "Чи впевнений Усик в перемозі над Джошуа на 500 відсотків? Ні, зараз не на 500, а на 1000%. Безумовно, це буде протистояння навичок і потужності. Не потрібно бути великим філософом, щоб прийти до такого висновку. Подивимося, що спрацює - навички або міць. Чи може Усик нокаутувати Джошуа? Легко. Він суперважковаговик. Один удар в підборіддя - і суперник впаде. Потрібно тільки донести цей удар, а це вже питання навичок. Так що статися може що завгодно".

Артур Бетербієв: "Взагалі, я ніколи не даю прогнози. Але оскільки я побічно пов'язаний з цією людиною [з Усиком], тому, що наші кар'єри перетиналися... Вважаю, що Джошуа виграє - або нокаутом, або рішенням суддів. Перемогу Усіку не можу дати. Тому що Усик був чемпіоном у першій важкій вазі. Всі знають, що це не найпопулярніша категорія, не найбільш грошова. І в цій категорії він став абсолютним чемпіоном. Треба усвідомлювати ці моменти. Це перший чинник. Другий - з ким він боксував у важкій вазі. З ким?".

Усик зробив Селфі з Джошуа напередодні бою:

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений USYK-17 PROMOTIONS (@usyk17.promotions)

Промоутер Едді Гірн: "Я хочу побачити, наскільки добре Усик тримає удар. У нього може виявитися фантастичне підборіддя, якщо чесно. Імовірність є, тому що він вже зустрічався з реальними панчерами. У важкій вазі він проводив бої з такими хлопцями, як Гассієв і Брієдіс. Вони б'ють важко, але на цей раз він зіткнеться з міццю іншого роду. Хоча, якщо у нього виявиться "чавунна" щелепа, то у Джошуа будуть неприємності".

Олександр Усик перед боєм з Ентоні Джошуа:

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Usyk Aleksandr (@usykaa)

Промоутер Едді Гірн: "Усик  жахливий негідник - прийшов у костюмі Джокера! Багато що з цього - ігри розуму від Усика. Він дивний хлопець, але хоче, щоб люди думали, що він - фігура психоаналізу, і може проникнути в ваш розум і пограти з вами на рингу. І, чесно кажучи, Усик досить страшний, тому що, схоже, у нього немає страху".

Енді Руїс: "Джошуа більше і сильніше. Думаю, що Усик буде трохи повільний, адже набрав вагу. Він додав до свого звичайного вазі близько 9 кілограмів. Джошуа контролюватиме хід поєдинку за рахунок джеба і дистанції, але не можна нічого сказати напевно. Усик - хитрий хлопець, лівша, він любить пересуватися по рингу. Але я не уявляю, що Усик буде рухатися і виявиться швидше Джошуа. Думаю, Ентоні переможе нокаутом в шостому раунді. Він буде домінувати в бою. Джошуа буде використовувати дистанцію і розмах рук. Ентоні підсушити, тому я впевнений, що він буде легше на ногах. Джошуа буде рухатися і користуватися перевагою в габаритах".

Боксери Ентоні Джошуа та Олександр Усик провели фінальну дуель поглядів.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Usyk Aleksandr (@usykaa)

Ентоні Джошуа: "36 років - відповідний вік, щоб завершити кар'єру. Тому що я хочу захистити себе від таких речей як бій Ларрі Холмса і Тревора Бербіка. Це був справжній кошмар. Клівленд Вільямс, Сонні Лістон, Бербік - вони відомі завдяки тому, що їх нокаутували або Тайсон, або Алі. Але Бербік був дуже серйозним бійцем в минулому. Так що я думаю, для мене 36-37 років - найкращий вік, щоб завершити кар'єру".

Ентоні Джошуа та Олександр Усик напередодні бою взяли участь у традиційній процедурі зважування. Джошуа показав на вагах 108,8 кг, а Усик потягнув на рекордні в кар'єрі 100,2 кг.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Usyk Aleksandr (@usykaa)

Албанський боксер Флоріан Марку, який повинен провести бій з українцем Максимом Проданом в андеркарті поєдинку Усик - Джошуа, що не уклався у ліміт напівсереднього дивізіону. Флоріан Марку показав вагу 147.4 фунтів, у той час, як ліміт дивізіону - 147 фунтів рівно (66,678 кг). Продан, своєю чергою, показав вагу 146.75 фунтів і уклався у ліміт. Флоріан Марку навіть зняв труси - але і це не допомогло. Тепер у нього є дві години, щоб привести вагу в норму.

Тайсон Ф'юрі: "Я людина не азартний і тому не роблю ставок, але, на мій погляд, це бій з рівними шансами. І насправді я можу знайти багато причин, чому Джошуа програє цей бій, а Усик виграє. Одна з причин в тому, що Усик - лівша, і це незручно для Джошуа. Він великий і спритний боксер, і я впевнений, що його удар сильніше, ніж думають люди".

Олександр Усик: "Ця людина [Володимир Кличко - прим.] 11 років била весь світ. Я на багато дивився, я був у нього в таборі, навіть коли не спарингував. А потім ми спарингували. Безумовно, у таких людей багато чому можна навчитися".

Відомий у минулому боксер Костянтин Цзю: "Я дуже хочу, щоб Усик виграв! Для Олександра це буде важкий бій. Так, Олександр - унікальний боксер. Але тут вже трохи інший рівень. Не думаю, що в Усика був в суперниках той, хто може так сильно бити. Джошуа - міцний і сильний боксер. Шанси? 50 на 50. І мені дуже хочеться, щоб Усик увійшов в історію".

Промоутер Олександр Красюк: "Для ESPN я дав коментар. Мене запитали, чи тренує Анатолій Ломаченко Олександра Усика, чи є він його тренером. Я сказав, що Анатолій Миколайович - наставник Усика ще з доолімпійських часів і залишається ним до цього часу. Чи буде він біля рингу? Так, я сказав, що він буде біля рингу. Вони вже дали свою інтерпретацію, що ніби як в кутку, але про кут я нічого не говорив. Я просто сказав, що він буде біля рингу".

Ентоні Джошуа: "Ви завжди хочете бути готовим до 12 раундів, але також ви сподіваєтеся зробити бій коротшим, тобто нокаутувати опонента. В Усика хороша витривалість. Тому ми працювали не тільки над зниженням ваги, але і проводили багато раундів у спарингах, а також виконували роботу на мішку, щоб підвищити витривалість. Я впевнений, що зможу перебити Усика. Немає сумнівів у цьому. У мене має бути трохи агресії, а більше навичок і руху корпусом. Очевидно, що у мене є перевага - це сила, я використовуватиму її. Але також я покажу свої боксерські навички. Не стану ускладнювати".

24 вересня о 15:00 у Лондоні відбудеться церемонія зважування та традиційна дуель поглядів. Усик і Джошуа подивляться один одному в очі за день до мегафайту року.

Володимир Кличко: "Захоплюючий матч - бій між Ентоні Джошуа і Олександром Усиком. З нетерпінням чекаю війни чемпіонів. Це дуже хвилююче".

Василь Ломаченко: "Нас чекає дуже цікавий бій. Для мене це дуже історичний бій. Якщо ви запитаєте мене про результат, то я відповім, що не знаю. Це два технічних і потужних боксера, тому я не знаю. Ентоні Джошуа - велика зірка суперважкої ваги, тому Усик хотів з ним битися. До того ж він чемпіон світу в хевівейті. Олександр хоче об'єднати титули і залишитися чемпіоном у цій ваговій категорії".

Щоб підтримати українця, в Лондон також відправиться 50-річний український боксер Віталій Кличко, який нині є мером Києва.

Василь Ломаченко (15-2, 11 КО) зустрівся з Олександром Усиком:

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Usyk Aleksandr (@usykaa)

Василь Ломаченко: "Чи очікую я нокауту? Ніхто не знає, можливо. Це бокс, тому я його і люблю. Безумовно, нокаут можливий, але не знаю. Знаєте що? У них є величезний аматорський досвід. Я думаю, що бій пройде всі 12 раундів, але, можливо, відбудеться зупинка".

Олександр Усик (18-0, 13 KO) взяв участь у фінальній пресконференції перед боєм з Ентоні Джошуа (24-1, 22 КО). Під час пресконференції Усик відповідав на питання журналістів українською мовою. Відзначимо, що Олександр зазвичай віддає перевагу спілкуванню російською.

Олександр Повєткін: "Звичайно, я буду дивитися бій. Важко сказати, як я бачу цей поєдинок. Безумовно, Джошуа могутніший, фізично, напевно, сильніший. Але Усик вміє добре захищатися, добре б'є, так що буде цікавий бій. Я буду вболівати за Усика і бажаю, щоб він переміг. Бокс - непередбачувана штука. Я буду вболівати за Усика і думаю, що він переможе".

Олександр Усик та чемпіоном світу за версіями WBA, WBO і IBF Ентоні Джошуа провели дуель поглядів.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Usyk Aleksandr (@usykaa)

Олександр Усик: "Я почуваюся дуже добре. Я чекав цього моменту. Дуже чекав цього бою. Хочу подякувати команді Джошуа, своїй команді за те, що у суботу цей бій пройде. Такі поєдинки залишають історію, велику історію. Так ось: ми з Ентоні робимо ще один крок до історії, яку потім згадуватимуть, про яку розмовлятимуть, дивитимуться по TV, читатимуть. Це все історія, яку ми з ним творимо".

Ентоні Джошуа: "Мені дуже подобається український стиль і українці. Володимир Кличко - феноменальний чемпіон, я дуже поважаю його за те, що він запросив мене у свій тренувальний табір. Мені подобається Анатолій Ломаченко, він теж феноменальна людина. Він залишається поза камерами, але він дуже досвідчений. Він дійсно любить бокс".

Напередодні бою з Ентоні Джошуа згадаємо останні 5 поєдинків Олександра Усика.

Промоутер Олександр Красюк: "Усик не мріє стати абсолютним чемпіоном. Він планує зробити це. Однак ніяких переговорів про поєдинок проти Тайсона Ф'юрі ніколи не було".

Промоутер Едді Гірн: "Зараз же Джошуа впевнений в своїй техніці, своєї стратегії і свої плани. Я бачу його більш спокійним, більш зосередженим і досвідченим. Він загартований. Він як танк".

Олександр Усик: "У суботу ввечері буде бокс. Нокаутую я Джошуа? Як можна заздалегідь говорити про такі речі? Ми просто побачимося в суботу".

Олександр Гвоздик: "Я дуже вболіваю за Сашу і дуже хочу, щоб він виграв. Але якщо реально дивитися на ситуацію, то моя думка: до бою шанси 55 на 45 на користь Джошуа. Знаєте ж цю відоме прислів'я, що хороший великий боксер завжди переможе хорошого маленького боксера. Звичайно, не завжди, але шансів у нього більше. Джошуа ще ніколи не зустрічався з таким боксером, як Усик. Саша ще не боксував з таким бійцем, як Джошуа. Так, був Чісора - міцний боксер, але середняк. Плюс, він нижчий за Усика. Поки складно спрогнозувати, як будуть розвиватися події, враховуючи, що Джошуа не тільки сильно б'є, але і ще вище Саші".

Ентоні Джошуа: "Я підготувався фізично і морально. Зі мною все буде в порядку. Це велика подія, тому і великий тиск. Белью був на іншому етапі своєї кар'єри, коли прийняв бій з Усиком. У мене інша ситуація. Тому те, що цей поєдинок значить для мене, відрізняється від того, що це значило для Белью. Тоні провів дійсно хороший бій, але програв. Таке може статися в боксі. Я зроблю все, щоб повернути назад те, що трапилося з Белью, і завершити бій з Усиком на свою користь".

Український півзахисник Вест Гема Андрій Ярмоленко підтримає Усика в бою проти Джошуа.

У рингу бою працюватиме британський рефері Майкл Александер.

Олександр Усик: "Я чекав цього бою. Він міг відбутися, міг не відбутися. Але все-таки він, дай Бог, пройде на вихідних. Я не думаю про готовність Джошуа. Напевно, у нього хороша фізична форма. Ми це все побачимо. Я вірю, що поб'ю Джошуа. Він дійсно дуже відомий чувак. Його навіть бабусі у нас в Україні знають. Джошуа - суперзірка. Я не суперзірка. Все життя - гра, але я не граю, я так живу. Все дається з неба Господом Богом".

Олександр Гвоздик: "Чи варто Усику взяти на озброєння тактику Руїса в його переможному бою з Джошуа? Не думаю, що це відповідний або показовий бій для Усика. Руїс - боксер, який не дивлячись на свою фізіологію, може навіть стоячи на місці тиснути. У Саші такої можливості, на мій погляд, немає. Плюс, не скажу, що у Руїса була якась особлива тактика. Людина отримала повідомлення за два тижні до бою, вийшов за найбільшим чеком, ще й переміг. Використовувати помилки Джошуа, які показав Руїс, Саша може і зобов'язаний, але не думаю, що є сенс говорити про тактику Руїса".

Олександр Усик за 8 років кар'єри на профі-рингу жодного разу не зустрічався з канвасом рингу, а ось Джошуа неодноразово стикався з такими моментами. Вперше в нокдауні Джошуа побував в квітні 2017 року бою з Володимиром Кличком. Тоді Ентоні пропустив важкий правий прямий у голову, але зміг повернутися і переломити хід бою.

Через два роки в Нью-Йорку Джошуа тричі падав в бою з Енді Руїсом, поки суддя в сьомому раунді не припинив побиття британця. До слова, в тому поєдинку Ентоні також першим збив суперника з ніг, але миттєво упустив ініціативу.

Олександр Усик: "Джошуа істотно поліпшив свої технічні навички. По-перше, він покращив свій боксерський розум. Він подорослішав як чоловік. Його тіло стало більш зрілим. Його навички підвищились".

Колишній чемпіон світу в першій середній вазі Роман Кармазін: "Настільки складно сказати, хто переможе, але я, звичайно ж, буду вболівати за Олександра. По-перше, треба за наших вболівати, по-друге, особиста симпатія до Олександра. Якщо бій пройде всю дистанцію, то Усик може перемогти, але Джошуа може вдарити. Джошуа більший, могутніший, і він справжній, природний суперваговик. Бій пройде в Англії, а там судді можуть натягнути, віддати перемогу Джошуа. Тому цей поєдинок дуже складний для прогнозу. У технічному і тактичному плані я не сумніваюся в Сашку, але той може вдарити, і це може відбутися в пізніх раундах. Якщо Усик переможе, то тільки суддівським рішенням. На жаль, він не такий потужний, як Джошуа".

Джош Тейлор: "Я нікому не віддаю перевагу. Я вважаю, що це дуже цікавий бій. Думаю, що природні габарити Джошуа, його сила, швидкість, молодість і навички можуть зробити вечір дуже важким для Усика, особливо на початку бою. Якщо Ентоні вийде і почне використовувати свої габарити, міць і перевагу у вазі, то це може бути дуже важкий вечір для Олександра. В такому випадку Джошуа може його нокаутувати, адже Ентоні різкий і швидкий панчер. До того ж він великий і потужний хлопець. Я вважаю, що це дуже цікаве протистояння. Насправді не знаю, хто переможе. Можливо, я схиляюся в бік Джошуа, але це дуже цікавий поєдинок".

Джозеф Паркер: "Я відчуваю, що Усик буде великою загрозою. У нього є бекграунд, він був абсолютним чемпіоном світу. Усик не знає гіркоти поразок. Я думаю, що до цього бою він готувався найкращим чином, все робив правильно. Вони обидва все робили як слід. Мені здається, що завдяки зросту, розмаху рук і перевазі в габаритах Джошуа може виявитися кращим за Усика. Але багато хто вважає, що в цьому поєдинку рівні шанси. Людей не здивує, якщо Олександр затягне цей бій. Я думаю, що поєдинок закінчиться зупинкою. Просто не знаю, хто переможе. Я говорив, що схиляюся в бік Джошуа, але ти ніколи не знаєш точно. Бокс - один з тих видів спорту, де, як всі знають, може статися що завгодно".

Промоутер Френк Воррен: "Не вважаю Усика природженим суперважковаговиком. Готовий побитися об заклад, якби йому потрібно було провести поєдинок в рамках першого важкого дивізіону, він би вклався в ліміт цього дивізіону. Але Ентоні Джошуа повинен бути фаворитом їх бою. Він набагато більший і сильніший, як панчер. Якщо Джошуа не зможе позбутися від Усика до п'ятого чи шостого раунду, то справа дійде до рішення. А якщо бій триватиме всі 12 раундів, то Усик може перемогти рішенням. Щоб пройти всю дистанцію, в Усика немає іншого вибору, потрібно тільки перебоксувати свого суперника".

Російський боксер, олімпійський чемпіон, Олексій Тищенко: "Я очікую цікавого бою. Цілком можливо, на нас чекає несподівана розв'язка, але, чесно кажучи, я більше вірю в перемогу Ентоні Джошуа. Хоча, безумовно, підтримуватиму Олександра. По-перше, він слов'янин; по-друге, мені більше симпатизує саме його стилістика ведення бою, та й як людина він непогана. Дуже б хотілося побачити його перемогу, але я не бачу, за рахунок чого він зможе ліквідувати різницю в габаритах. Думаю, що дострокового завершення бою ми не побачимо, все закінчиться суддівським рішенням".

Фото з відкритого тренування Олександра Усика:

Російський боксер Матвєй Коробов: "Звичайно, Джошуа вищий, але я вірю, що Усик може впоратися з цими габаритами. В Усика є швидкість, робота ніг, він комбінаційний лівша - з цим він може легко побити Джошуа. Можливо, це буде легкий бій. Він може виявитися легким для обох боксерів. Це може бути важкий поєдинок. Ймовірно, він вийде коротким. Важко сказати. На цьому рівні кожен удар небезпечний, якщо його правильно викинути в потрібний момент і в потрібному місці".

Ентоні Джошуа: "Восьмий захист титулу? Це так. Що стосується того, чи це найскладніший виклик... Складно сказати. Тут справа не тільки в суперникові, а й у мені. Усик - хороший боксер, як і багато опонентів до нього. Я сконцентрований на собі, на своїх сильних якостях. Хочу вийти в ринг і отримати задоволення від бою, зробити свою роботу".

Олександр Усик (17-0, 13 КО) та Ентоні Джошуа (24-1, 22 КО) провели відкриті тренування напередодні бою:

Раніше Ентоні Джошуа виділив найбільшу загрозу зі сторони українця Олександра Усика.

Перед боєм з Олександром Усиком британець Ентоні Джошуа підписав нову довгострокову угоду з промоутерською компанією Matchroom Boxing, директором якої є Едді Гірн.

Іван Редкач: "Сашко його винесе за 3-7 раундів, це буде його ніч! Джошуа вже побив двох олімпійських чемпіонів. Саша молодий, у нього не було стільки боїв, як у цих хлопців, вони були вже на заході кар'єри. Сашенька, прийшов твій час. Не забудьте купити більше попкорну. Це буде яскрава і емоційна ніч".

Став відомий повний кард турніру Джошуа - Усик.

Ділліан Вайт: "Думаю, Джошуа може завершити достроково Усик хороший, такий собі лівша-агресор. Він теж любить вести бій, але перевага в потужності і антропометрії у суперника. Якщо Джошуа відразу ж нав'яже свій ритм, то цілком може перемогти раннім нокаутом. Але якщо він надумає змагатися з ним в боксі, тоді не виключаю, що у нього виникнуть проблеми. У цьому бою головне - це впевненість. Повторюся, він крузер, а не суперваговик".

Промоутер Усика Олександр Красюк: "Боксер може битися так, як йому дозволяє його суперник. Якщо у Джошуа є перевага в розмірі і розмаху рук, він напевно постарається це використовувати. Перевага Усика - швидкість, йому потрібно зближуватися з Джошуа. Так що вся справа в стилі. Це буде бій двох різних стилів".

В Україні пряму трансляцію бою Джошуа - Усик покаже медіасервіс Мегого.

Тайсон Ф'юрі: "Ентоні Джошуа побив Енді Руїса в реванші, але це не був колишній Енді Руїс. Після перемоги в першому бою він почав пити, гуляти і розпух до 136 кг. Якби Руїс тренувався як слід, я не впевнений, що Джошуа виграв би у нього реванш. Що стосується Усика, це зовсім не важковаговик. Це підкачаний крузервейт. Дерек Чісора легко з'їв всі його найкращі удари в щелепу, а Ентоні Джошуа набагато більший і сильніший за Чісору. Джошуа - це 120 кг чистої м'язової маси, і я думаю, цей бій не такий вже і конкурентний. Його намагаються подати таким, але я бачу іншу картину".

Промоутер Віталія та Володимира Кличко Том Леффлер: "Це буде відмінний бій. Мені подобається Усик, і я вважаю, що він має найнеординарніші і складні для суперників стилі.Я не знаю, хто працює з Джошуа в якості спаринг-партнерів, але Усик - швидкий боксер, він лівша, який може добре вдарити. Всі бачили, наскільки Олександр підвищив свій рівень в бою з Гассієвим, він повністю домінував в тому поєдинку. Якщо чесно, мене абсолютно не здивує, якщо Усик влаштує апсет і поб'є Джошуа".

Букмекери віддають перевагу британському боксеру. Ставки на перемогу Джошуа приймають з коефіцієнтом 1.48. Тоді як успіх українця оцінюється котируванням 2.90. На нічию дають - 21.0.

Майкл Хантер: "Вони обидва олімпійські чемпіони, хоча золота медаль Усика мені здається більш заслуженою, тому що у нього не було фактора домашньої Олімпіади, як у Джошуа. Усик виглядає у важкій вазі трохи гірше, ніж я очікував, але в цьому бою, я впевнений, що під тиском він вийде на новий рівень. Дуже незручний суперник для Джошуа, мені здається, бій дійде до рішення, і думаю, воно буде на боці Усика. Хоча Джошуа теж може забрати рішенням в дуже близькому бою".

Тоні Белью: "Усик - винятковий, блискучий боксер, він вимотав мене як ніхто. Жоден суперник у моїй кар'єрі не доводив мене до такого стану втоми. Після 7 раундів я був повністю вичавлений. Його тиск невпинний, він нав'язує свою роботу, і ти не можеш зрозуміти, де він. Коли тобі здається, що він поза дистанцією, - він на дистанції. Коли здається, що він на дистанції, він уже поза нею. Його не впіймати, і це дуже сильно вимотує. За силою удару, звичайно, він не найсерйозніший панчер, але якщо він тебе вимотав так, як мене, йому і не потрібно бути панчером. Потрібна просто точність, щоб довести вирішальний удар. І ця точність у нього є".

Олександр Гвоздик: "Я чекаю, що Саша буде показувати розумний бокс, а не видовищний. Тому що Саші під силу виграти, але для цього йому потрібно бути дуже швидким, дуже рухливим і дуже розумним. Якщо Саша захоче показати видовище, то, думаю, виграти йому не вдасться. Я б дав в цьому бою 50 на 50. Бій, дійсно, для Саші важкий. Але я вірю, що він може перемогти".

Український суперваговик Олександр Усик (18-0, 13 KO) за бій з чемпіоном світу за версіями WBA, IBF, WBO і IBO Ентоні Джошуа (24-1, 22 КО) отримає понад 3 млн фунтів.

Артур Бетербієв: "Я вважаю, що Джошуа переможе Усика, тому що він справжній важковаговик. Усик теж хороший боксер. Він зробив суперрезультат в першій важкій вазі, став абсолютним чемпіоном. Молодець в будь-якому випадку. Але я думаю, що виграє Джошуа".

Екстренер Енді Руїса-молодшого Менні Роблес: "Буде цікаво подивитися, як виступить Джошуа, як він проявить себе проти суперника на кшталт Усика. Олександр - лівша, і, чесно кажучи, я ніколи не бачив Джошуа проти ліворуких боксерів. Не можу пригадати, коли він останній раз бився з лівшею, тим більше з хлопцем такого рівня. Нас чекає чудовий бій. Я віддаю перевагу Ентоні, тому що я його великий фанат. Але як би там не було, його чекає важкий бій. Це чудове протистояння".

Раніше, Sky Sports випустив проморолик до бою Усик - Джошуа.

Отто Валлін: "Думаю, буде хороший бій, Джошуа доведеться попрацювати. Схиляюся до того, що він фінішує Усика в пізніх раундах або переможе рішенням. Джошуа потрібно використовувати свої габарити і силу, щоб сповільнити суперника і не дати йому відчувати себе у своїй стихії".

Нагадаємо, стало відомо, скільки українців підтримає Усика в Лондоні.  Анатолій Ломаченко буде в кутку Усика в поєдинку з Джошуа.

Коментарі ()