Головне

Франція - Бельгія: анонс півфінального матчу ЧС-2018. ВІДЕО

10.07.2018 07:21 3639 0
 

Франція - Бельгія

Півфінал, 10 липня

Стадіон Санткт Петербург, Санкт Петербург

Головний арбітр: Андрес Кугья (Уругвай)
Асистенти: Ернан Ніколас Таран і Маурісіо Еспіноза (обидва - Уругвай)
Резервний арбітр: Артуро Рамос Паласуелос (Мексика)

Обидві команди підходять до півфінального двобою з гарним настроєм. Підопічні Дешама в 1/4 фіналу впевнено перемогли збірну Уругваю, а бельгійці здолали головного фаворита турніру - збірну Бразилії.

Тож золоте покоління бельгійського футболу спробує запинити найдорожчу збірну світу в історії футболу. Серйозним головним болем керманича червоних дияволів є травма провідного захисника Меньє. А враховуючи гострий дефіцит якісних крайніх збірної Бельгії, то це чи не головна інтрига у визначенні стартового складу червоних дияволів. Можливо, навіть бельгійці спробують зіграти в 3 центральні оборонці, хоча такий варіант малоймовірний.

На наш погляд, вирішальне значення матиме тренерське протистояння Дідьє Дешама та Роберто Мартінеса. Обидві команди чудового грають, як першим номером, так і віддаючи ініціативу.

Травмовані: немає

Дискваліфіковані: Меньє (Бельгія)

Орієнтовні склади:

Франція: Льоріс, Люка Ернандес, Умтіті, Варан, Павар, Канте, Погба, Матюїді, Грізманн, Мбаппе, Жиру

Бельгія: Куртуа, Вертонген, Вермален, Компані, Алдервейрелд, Шадлі, Вітсель, Феллайні, Де Брюйне, Азар.

Слова:

Дідьє Дешам (головний тренер збірної Франції): "Ми будемо готові адаптуватися до гри збірної Бельгії, з огляду на відсутність Меньє. Бельгійці не випадково потрапили до півфіналу. Я підготував гравців до різних варіантів".

Роберто Мартінес (головний тренер збірної Бельгії): "Я був задоволений під час матчу з Бразилією, тому що бачив: мої футболісти відмінно виконали план на гру. Вони зіграли дуже розумно і зуміли адаптуватися до всіх вимог".

Цікаві факти:

Це буде 74-й матч між збірними Франції та Бельгії. Ле Бльо виграли 24 матчів, Бельгія - 30, внічию команди зіграли 19 разів.


На чемпіонатах світу Франція і Бельгії зустрічалися двічі. На Мундіалі-1938 останньому, на якому не було групового етапу, Франція виграла в першому раунді 3:1, а на ЧС-1986 Мексиці Франція і Бельгія, як невдахи півфіналів, розіграли між собою третє місце і сильнішою виявилася Франція - 4:2.


В останній раз Франція і Бельгія грали між собою в Парижі в 2015 році. Гості шокували господарів, ведучи в рахунку 3:0 (забивали двічі Феллайні та Наінгголан), потім Вальбуена на 53-й хвилині реалізував пенальті, але Азар відразу, також з одинадцятиметрового, повернув бельгійцям перевагу в три м'ячі. Франція змогла уникнути ганьби тільки в кінцівці матчу (Фекір, Пайєт).


Бельгія вдруге в своїй історії гратиме у півфіналі чемпіонаті світу. У 1986 році команда поступилася в 1/2 майбутнього чемпіону, збірній Аргентини.


Франція грала в півфіналах частіше. Це буде її шоста гра на цій стадії. У 1958, 1982 і 1986 роках Ле Бльо вилітали, а в 1998 і 2006 року виходили до фіналу.


Бельгія не програє в своїх останніх 24 матчах у всіх змаганнях, перемігши в 19 з них. Також команда Роберто Мартінеса залишилася єдиною збірної на турнірі, яка виграла всі свої попередні матчі.


Бельгія забила на ЧС вже 14 голів. Тільки Бразилія в 2002 році до стадії півфіналу забивала більше (15).


За винятком серії пенальті, Франція програла тільки один матч плей-офф з останніх 13 на чемпіонатах світу (десять перемог, дві нічиї)


За збірну Бельгії на ЧС-2018 забивало дев'ять різних футболістів (включаючи автогол). Тільки за Францію (1982) та Італію (2006) забивало більше - по десять.


Форвард збірної Франції Антуан Грізманн в своїх останніх шести матчах плей-офф на Євро і ЧС забив сім голів.


Ромелу Лукаку відзначився в 20 голах збірної Бельгії в 13 останніх матчах, в яких він взяв участь (17 голів, три передачі), Еден Азар - в 14 голах в 14 матчах (8 голів, шість асистів).

Нагадаємо, що в іншому півфіналі зійдуться Хорватія та Англія. Матч відбудеться 11 липня.

Коментарі ()