Головне

Франція здолала Уругвай у чвертьфіналі: коли у селесте не було Кавані, а у ле блю був Льоріс. ВІДЕО

06.07.2018 22:09 1954 0
Франція здолала Уругвай у чвертьфіналі: коли у селесте не було Кавані, а у ле блю був Льоріс. ВІДЕО

Збірна Франції здолала Уругвай у матчі 1/4 фіналу ЧС-2018 і упевнено вийшла у півфінал турніру: селесте вийшли на поле без лідера атак Едісона Кавані і нічого не змогли протиставити опоненти, а французи показали, що вони всерйоз налаштовані завоювати титул. 

У команді Дідьє Дешама відзначилися Рафаель Варан перед перервою та Антуан Грізманн у середині другого тайму. 

На стадії 1/2 фіналу триколірні зустрінуться із переможцем пари Бразилія - Бельгія. 

Гра показала, що роль воротаря у перемогах тієї чи іншої команди на великих турнірах - ключова.

Голкіпер збірної Франції Уго Льоріс у футболці ле блю перетворився на справжнього монстра, звісно у значенні супергерой. Якщо у Тоттенгемі його сейви не стали знахідкою для шпор у боротьбі за високі позиції АПЛ, то на Мундіалі він - неперевершений. У першому таймі при рахунку 1:0 Мартін Касерес пробивав наче вже напевно, проте голкіпера дістав м'яч і не дав тому залетіти у куточок воріт. 

 Уго Лоріс/fff.fr

Очевидно, що цей епізод вплинув на уругвайців і на їхній настрій: мало того, що у Луїса Суареса немає звичного партнера в атаці, так ще й такі м'ячі не заходять. 

Так само негативно на команду Оскара Табареса вплинув і гол, пропущений голкіпером Галатасарая Фернандо Муслерою: учасником вже третього Мундіаля, 32-річний футболіст припустився прикрої помилки, коли Грізманн начебто просто хотів перевірити, чи не засумував там часом воротар. Звісно не сумував. Проте пропустив гол у стилі Лоріса Каріуса у фіналі Ліги чемпіонів

Отак два епізоди фактично вирішили хід поєдинку. 

Звісно поміж ними варто відзначити і гол Варана: захисник пошив у дурні своїх візаві, та вискочивши з-за їхньої спини вразив ціль блискучим ударом головою. 

 Рафаель Варан/fff.fr

Отже, уругвайці так і залишилися тіньовим фаворитом Мундіаля. На жаль, таким насправді самобутнім колективам не завжди щастить. І очевидно, що у такому складі ми вже ніколи не побачимо селесте на Мундіалях.

А в особі збірної Франції ми напевно бачимо майбутнього чемпіона. Хоча попереду ще декілька ключових матчів турніру та й французам слід пройти перевірку півфіналом...

Чемпіонат світу-2018

Плей-офф, 1/4 фіналу

6 липня

Уругвай – Франція 0:2

Голи: 0:1 – 40 Варан, 0:2 - 61 Грізман

Уругвай - Муслера, Касерес, Хіменес, Годін, Лаксальт, Торрейра, Нандес (Урретавіскайя, 73), Весіно, Бентанкур (Родрігес, 59), Суарес, Стуані (Максі Гомес, 59).

Франція - Льоріс, Павар, Варан, Юмтіті, Ернандез, Погба, Канте, Мбаппе (Дембеле, 88), Грізманн (Фекір, 90), Толіссо (Нзонзі, 80), Жиру.

Попередження: Ернандез (33), Бентанкур (38), Родрігес (69), Мбаппе (69).

Коментарі ()