Головне

Росіяни "приїхали" додому, а хорвати крокують до півфіналу. ВІДЕО

08.07.2018 01:13 4603 0
Росіяни "приїхали" додому, а хорвати крокують до півфіналу. ВІДЕО

Збірна Хорватії стала останнім четвертиv півфіналістом ЧС-2018.

У наддраматичному чвертьфіналі підопічні Златко Далича вирвали перемогу в господарів Мундіалю в серії післяматчевих пенальті.

Гра проходила по абсолютно прогнозованому сценарію. Хорвати на правах фаворита пари володіли ініціативою, а росіяни перевавжно захищалися. Хоча, якщо пригадати гру підопічних Чєрчесова проти Іспанії в 1/8 то цього разу російські футболісти діяли більш сміливо та часом агресивно.

Чемпіонат світу продемонстрував нам, що дуже важко даються перемоги командам, які грають першим номером. Хорвати контроювали м'яч, але по справжньому гострих моментів створювати Модричу та Ко не вдавалося. А ось росіяни, після помилки в центрі поля півзахисників хоратської команди відкрили рахунок. Це Дзюба на 31-й хвилині зачепився за м'яч, відпасував на Чєришева і гравець Вільяреалу фантастичним пострілом у дев'ятку зробив рахунок 1:0 на користь господарів чемпіонату.

Але свято на трибунах стадіону Фіршт тривало недовго. Збірній Хорватії вдалася швидка атака і Андрєй Крамарич, після легенького навісу Манджукича, головою зрівняв рахунок. 1:1 після першого тайму.

Другий тайм проходив за сценарієм першого з тією лише різницею, що контроль м'яча хорватами став ще більшим. На 60-й хвилині гравець Інтера Іван Перишич, якимось дивним чином влучив у штангу воріт Акінфєєва, хоча здавлося м'ячу нікуди діватися...

Наприкінці гри стало помітним, що команди втомилися, 120 хвилин і серії пенальті в 1/8 теж давалися в знаки, тому переважно тримали м'яч всередині поля, намагаючись максимально знизити ризик пропустити гостру контратаку.

У першому екстратаймі трохи активнішими вигладали росіяни, дуже вдало в гру вступив Алан Дзагоєв, який і намагався повести вперед свої партнерів. Але було помітно, що команди вже налаштовуються на пенальті. І тут як грім серед ясного неба - Домагой Віда після подачі кутового головою відправив м'яч у ворота. 2:1. Здавалося, що хорвати зможуть дотерпіти та довести гру до логічного завершення та з цим був не згодний захисник росіян Маріо Фернандес. Дзагоєв навісив зі штрафного і натуралізований бразилець головою переправив м'яч у дальній кут воріт Субашича.

А бкувально за хвилину до закінчення екстратайму Роман Зобнін пробивав метрів з 18, але Субашич був на висоті.

2:2 в основний і додатковий час.

Серію пенальті розпочинали росіяни: Фьодор Смолов виконував паненку, але вкрай невдало і Субашич легко відбив м'яч.

Потім за хорватів схибив Матео Ковачич, а за росіян все той же Фернандес.

Переможну крапку в матчі, як і в 1/8 фіналу проти данців поставив Іван Ракитич, чітко реалізувавши вирішальний пенальті.

Тож казка збірної Росії на домашньому Мундіалі добігла кінця, а хорвати в півфіналі зустрінуться зі збірною Англії, яка трохи раніше впевнено перемогла шведів.

Чемпіонат світу

1/4 фіналу

7 липня

Росія – Хорватія 2:2, по пенальті 3:4

Голи: 1:0 – 31 Чєришев, 1:1 - 39 Крамарич, 1:2 - 101 Віда, 2:2 - 115 Фернандес

Росія – Акінфєєв, Кутєпов, Кудряшов, Фернандес, Ігнашевіч, Кузяєв, Зобнін, Головін (Дзагоев, 102), Самєдов (Єрохін, 54), Черишев (Смолов, 67), Дзюба (Газінскій, 79).

Хорватія – Субашич, Ловрен, Стринич (Піварич, 74), Врсалько (Чорлука, 97), Віда, Перишич (Брозович, 63), Ракитич, Модрич, Ребич, Крамарич (Ковачич, 88), Манджукич.

Серія пенальті: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 3:4.

Попередження: Ловрен (35), Стринич (38), Віда (102), Газінскій (109), Піварич (114).

Коментарі ()