Головне

ЧС-2010: "Кенгуру" в Африці

29.05.2010 15:30 1079 0
ЧС-2010: "Кенгуру" в Африці

Австралія: назва та форма

Передбачувано, що команду з найунікальнішого континенту називають на честь яскравого представника - футбольні кенгуру. Англомовні вболівальники навіть об'єднали слова футбол та кенгуру, вийшло "Socceroos".

Домашня форма складається з жовтих гетрів, зелених трусів та жовтої футболки. Виїзний комплект - темно-синього кольору.

Австралія: історія

На відсутність ігрового досвіду з сильними командами світу вплинуло географічне розташування Австралії. Але з розвитком авіаційного сполучення Австралія почала більше грати з далекими країнами. Чемпіонат світу в ПАР станет третім в історії "кенгуру". Вперше на мундіаль австралійці потрапили у 1974, потім - у Німеччину в 2006, і втретє - у 2010.

Австралія 4 рази вигравала Кубок націй Конфедерації футболу Океанії, але у 2006 році перейшла до Конфедерації футболу Азії, де грає у регіоні АСЕАН. Також команда країни-континенту займала 2 та 3 місця на Кубку Конфедерацій.

Австралія: кваліфікація - 2010

Коли австралійці грали в регіоні Океанії, вони постійно потрапляли у стикові матчі за право виходу на чемпіонат світу. І в них так само постійно програвали південноамериканським країнам.

Відбір до ЧС-2010 Австралія грала у азійському регіоні. Подолавши попередній раунд, австралійці у групі жодного разу не програли і разом зі збірною Японії отримали путівку до Африки.

Цікава деталь для вболівальників "Динамо": у цьому ж регіоні грала збірна Узбекистану, добре знайомий гравець якої - Максим Шацьких - став кращим бомбардиром відбору. Щоправда, путівку в ПАР 8 голів Максима не допомогли отримати.

Австралія: тренер

Очолює команду колишній асистент двох тренерів збірної Росії - Гуса Хіддінка та Діка Адвоката.  Голандець Пім Вербек почав працювати з австралійцями у грудні 2007 року. Найвідомішим жартом про тренера є випадок з гімном Австралії. Після першого матчу Вербека (австралійці тоді розгромили Катар 3:0) запитали, чи знає він гімн країни, збірну якої очолює. Вербек пообіцяв заспівати вживу на телебаченні, якщо команда успішно подолає кваліфікацію до ЧС-2010. Паваротті з Вербека точно не буде, але свої тренерські навички він уже продемонстрував. Тренера звинувачували в тому, що команда грає у "нецікавий футбол", але той справедливо відповів, мовляв. він, перш за все, звертає увагу на результат. Після мундіалю голандець почне працювати з молодіжною командою Марокко.

Австралія: воротарі

На воротах у "кенгуру" - справжній герой, який своєю грою допоміг "Фулхему" дійти до фіналу Ліги Європи, - Марк Шварцер. У прем'єр-лізі Англії Шварцер 11 років грав за "Мідлсбро", а у 2008 перейшов до своїй нинішньої команди. 37-річний голкіпер захищав ворота команди на ЧС-2006. Зараз Шварцер може собі дозволити твердження, що хоча австралійців ніхто не сприймає всерйоз, на чемпіонаті світу вони у стані "пошуміти". Інші воротарі Бред Джонс та Адам Федерічі навряд чи зможуть похвалитися, тим, що гратимуть в Африці.

Австралія: захисники

Центр оборони займає капітан команди Лукас Ніл з "Галатасараю". 34-річний Скотт Чіпперфільд з "Базеля" здатний грати на будь-якій позиції від оборони до нападу, та в схемі Вербека саме він може зайняти лівий фланг захисту, а справа йому допомагатиме Майкл Бошам. У захисті також грає ще один учасник ЧС-2006 Крейг Мур та капітан молодіжної команди Австралії Макр Мілліган.

Австралія: півзахисники

У півзахисті Австралії - два одноклубники з "Блекберну" Вінченцо Грелла та Бретт Емертон. Перший більш схильний до захисту, другий - до нападу. Інший півзахисник - Марк Брешіано - грав ще на Олімпіаді у Сіднеї. Центральний хавбек команди - Джейсон Куліна. Цікаво, що футболіст дебютував у складі австралійців у матчі саме зі збірною країни-господарки чемпіонату світу. Куліна грав на чемпіонаті світу в Німеччині, у березні цього року вперше вивів команду на поле у якості капітана.

Микита Рукавиця, Фото Theosside.com

Австралія: форварди

Найдосвідченіший із нападу австралійців - Гарі К'юел. Гарі грає зазвичай другого форварда або атакуючого півзахисника. Центрфорвард  команди - високий (194 см) гравець японської "Нагої" Джошуа Кеннеді. Але найголовніше, чим нас цікавить напад збірної Австралії, - це українець Микита Рукавиця. Хлопець разом з батьками потрапив на континент у 14 років, тут почав займатися футболом. У 2008, напередодні Олімпіади в Пекіні, Рукавиця вирішив грати за Австралію, хоча мав усі права представляти Україну на міжнародній арені. Рукавиця та нігерієць Одемвінги будуть єдиними футболістами у ПАР, які народилися на теренах колишнього Союзу.

Австралія: букмекери

Якщо ви поставите на виграш "кенгуру", і вони справді переможуть, то ви отримаєте у 200 разів більше, ніж витратили. У групі з Німеччиною, Ганою та Сербією австралійцям відводять роль аутсайдера. У вихід команди з групи не вірять ні букмекери, ні ми.

Читайте також:

ЧС-2010: Білі орли Антіча
ЧС-2010: Німеччина. Країна, яка завжди виграє
ЧС-2010: "Yankees" go... to South Africa
ЧС-2010. Аргентина двох богів футболу
ЧС-2010: Середземноморські "Лиси Пустелі" у Південній Африці
ЧС-2010: Словенія - Slovenska nogometna reprezentanca
ЧС-2010: Блакитна мрія Уругваю
ЧС-2010: Мексика - найнезручніший суперник для бразильців
ЧС-2010: Останнє слово француза Доменека
ЧС-2010: Парейра поведе "Бафана бафана" всупереч прогнозам букмекерів
Десять фактів про ЧС-2010

Коментарі ()