Головне

ЧС-2010: Німеччина. Країна, яка завжди виграє

25.05.2010 00:05 1190 0
ЧС-2010: Німеччина. Країна, яка завжди виграє

Німеччина: назва та форма

Німецьку збірну називають "бундестім" - прямий переклад слів "збірна Німеччини". Але точніше відображає суть цієї національної команди прізвисько "машина". Як говорив відомий футболіст Гарі Лінекер, футбол - це коли 22 людини бігають за одним м'ячем, а у підсумку однаково перемагають німці.

Основна форма команди - білі гетри і футболка та чорні труси. Гостьова форма: чорна футболка і білі труси з невеликими вкрапленнями жовтого та червоного, кольорів прапору Німеччини.

Німеччина: історія

Історія німецького футболу нерозривно пов'язана зі світовою історією. Адже до Другої світової війни у Німеччини була одна команда, після війни - команди Східної та Західної Німеччини, а вже на початку 90-х, після падіння Берлінської стіни, починається відлік історії нової німецької збірної.

У довоєнний період німці посіли третє місце на чемпіонаті світу-1934. Після розколу країни на Сході найвищим досягенням залишається олімпійське золото-1976, а от західні німці в Європі та світі пошуміли. Золото чемпіонатів світу у 1954, 1974 та 1990 роках, срібло у 1966, 1982, 1986 та 2002, бронза у 1970 та 2006 - німецька збірна практично не сходила з п'єдесталу. Імена Франка "Кайзера" Бекенбауера, Лотара Маттеуса, Юргена Клінсманна лунали над світом і зараз відомі кожному футбольному початківцю.

Німеччина: кваліфікація - 2010

Німці грали у групі з Росією, Фінляндією, Уельсом, Ліхтенштейном та Азербайджаном. Останні чотири збірні навряд чи, на перший погляд, могли стати на заваді "бундестім" потрапити до ПАР. Тільки фінам вдалося добитися двох нічиїх. Але кінцевий результат: перше місце та заслужена путівка до Африки.

Головний тренер Й.Лев Фото dni.ru

Німеччина: тренер

50-річний Йоахім Лев віддає перевагу атакувальному стилю гри, ризику і вимагає від команди гри у стилі "Баварії" ван Гала. Але, як ми вже знаємо, "Баварія" поступилася бездушному "Інтеру", то ж що чекатиме німців з таким стилем у Африці передбачити важко. Лев у збірній з 2004 року. Спочатку він був асистентом Юргена Клінсмана на домашньому чемпіонаті світу, а з 2006 року "рулить" німцями особисто. На Євро-2008 німці поступилися темпераментним іспанцям, але залишилися найтитулованішою командою Європи (три виграні континентальні першості та три ЧС). Щоб зберегти цей титул, Лев матиме гарно потрудитися зі своїми хлопцями.

Німеччина: воротар

Восени 2009 року Німеччина важко переживала смерть воротаря, який мав би бути основним у Африці. Роберт Енке, про чию смерть писано вже багато, вчинив самогубство на залізничній колії. Через травму залишиться вдома і голкіпер "Байера" Рене Адлер. Таким чином, захищати німецькі ворота будуть Мануель Нойер з "Шальке-04" або Тім Вазе з "Вердера". Kicker повідомляє, що основним голкіпером буде Нойер. Третім воротарем поїде гравець "Баварії" Ханс-Йорг Бутт.

Німеччина: захисники

Основою німецького захисту будуть баварці Філіп Лам та Хольгер Бадштубер. Що цікаво: усі захисники, яких викликав Лев, грають у німецьких клубах. На підмогу баварцям прийдуть Бек із "Хофенхайма", Вестерманн із "Шальке", Аого, Янсен та Боатенг з "Гамбургу". Мертезакер з "Вердера", Ташчі зі "Штутгарту" та Фрідріх з "Герти" доповнюють цей список. Хтось із них все ж ще має залишитися вдома.

Німеччина: півзахисники

І тут не обійшлося без травм. Капітан збірної Мікаель Баллак, який отримав пошкодження у фінальному матчі за Кубок Англії із "Портсмутом", до Африки не їде. Медичне обстеження виявило розрив зв'язок. Захищатиме честь капітана за його відсутності Бастіан Швайнштайгер з "Баварії". Саме на нього Лев збирається покласти лідерські обов'язки. Троховскі з "Гамбургу" також має взяти на себе лідерство у середній лінії.

Німеччина: форварди

Лінія атаки "бундестім" дожила до чемпіонату світу без втрат. Герой бундесліги Какау, невдаха фіналу Ліги чемпіонів Мюллер та просто гарні гравці з польскими коріннями Клозе та Подольскі будуть розривати захисні мережива сербів, ганців та австралійців на першому груповому етапі чемпіонату.

Німеччина: букмекери

Німці - якщо не фаворити, то команда, з якою треба рахуватися. 7 команда у списку претендентів на перемогу - це серйозно. І нехай у форвардів команди не такі велики шанси стати бомбардиром чемпіонату, нерви воротарям та захисникам вони точно попсують.  

Читайте також:

ЧС-2010: "Yankees" go... to South Africa

ЧС-2010. Аргентина двох богів футболу

ЧС-2010: Середземноморські "Лиси Пустелі" у Південній Африці

ЧС-2010: Словенія - Slovenska nogometna reprezentanca

ЧС-2010: Блакитна мрія Уругваю

ЧС-2010: Мексика - найнезручніший суперник для бразильців

ЧС-2010: Останнє слово француза Доменека

ЧС-2010: Парейра поведе "Бафана бафана" всупереч прогнозам букмекерів

Десять фактів про ЧС-2010

Коментарі ()