Головне

Єврокубок. Чвертьфінал. Гідне завершення від "Будівельника"

30.03.2011 23:09 538 0
Єврокубок. Чвертьфінал. Гідне завершення від "Будівельника"

Дуель "Будівельника" та севільського "Кахасоля" завершилася прогнозовано. Мало хто сподівався на те, що "гладіатори", для яких вихід до чвертьфіналу сам по собі є великим проривом, зуміють здолати цю міцну іспанську команду. Лише відчайдушні оптимісти продовжували вірити у це після першого матчу, коли на виїзді кияни поступилися з рахунком 67:49. Але надія вмирає останньою, і "Будівельнику" не лишалося нічого іншого, як поборотися і в останньому "домашньому" матчі у Дніпропетровську.

Керівництво киян доклало чималих зусиль для того, щоб організувати хорошу підтримку своїм гравцям. Потрапити на матч безкоштовно можна було, якщо ви: а) дніпропетровець, який напередодні відвідав матч "Дніпра" у Суперлізі; б) житель іншого міста, який може пред'явити на вході квиток, за яким він дістався сьогодні до Дніпропетровська. Киянам "Будівельник" пропонував навіть безкоштовний проїзд на гру. Але ажіотажу добитися організаторам так і не вдалося. Палац "Метеор" зібрав традиційні три з половиною тисячі глядачів, серед яких виділялася така ж традиційна група активних фанатів з Києва чисельністю у 2-3 десятки.

Щодо гри, то на перших хвилинах команди виглядали рівно, почергово накидавши одна одній по 10 очок. Тут, біля середини першої чверті, і відбувся перший ривок від "Будівельника", коли надія на загальну перемогу стала набувати більш-менш реальних рис. Пропустивши триочковий кидок від андалузців, кияни відповіли на нього дев'ятьма сухими очками, зробивши рахунок 19:13. Але наставник "Кахасоля" Хуан Плаза, який ще недавно керував чемпіонським "Реалом", вчасним тайм-аутом зумів налагодити гру своєї команди, і за хвилину до сирени на табло був уже результат 23:22.

Останню атаку господарі намагалися розіграти до вірного, та, врешті, втратили м'яч і ледь не отримали закидання у відповідь, але перший період так і завершився - з різницею в одне очко на користь української команди.

Навіть такої хиткої переваги, яка зовсім не влаштовувала "будівельників" за сумою двох матчів, вони не змогли втримати на старті другої чверті. Вже на першій хвилині севільці набрали 5 сухих очок, і лише ближче до середини періоду "Будівельник" вирівняв гру, а потім і вирвався уперед. Та ще й як! Три вдалих триочкових кидки поспіль, і от наша команда вже веде з рахунком 40:30! Вже фора у 18 пунктів, яку дали іспанцям на їхньому майданчику, не здавалася такою аж нездоланною. Але, як скаже пізніше наставник киян, саме в цей момент, ключовий у зустрічі, "Будівельник" і зламався. Іспанці знову змогли зібратися, і до великої перерви рахунок став уже 40:39.

Власне, далі все було вже зрозуміло не тільки вболівальникам, а і самим гравцям. Здається, гравці "Будівельника" змирилися з тим, що усе, на що вони можуть розраховувати сьогодні - це символічна перемога для престижу. А тому у другій половині гра вже йшла спокійно, рівно, ніхто більше не виривався далеко уперед. Лише на останніх хвилинах, коли гості зрозуміли, що нікуди Фінал чотирьох від них вже не дінеться, "Будівельник" зумів відірватися на 5 очок. Та навіть цю відстань іспанці скоротили двома влучними штрафними перед сиреною.

Так "Будівельник" завершив свою єврокубкову кампанію. Завершив гідно, як і провів її - адже вихід до чвертьфіналу другого за вагою турніру Європи є найкращим досягненням для українських команд в історії. А головне - здобув безцінний досвід виступів на такому рівні. Тож і заслужив повністю аплодисменти дніпропетровської публіки, яка замінила йому рідну цього сезону, а головне - овації тієї групи найвідданіших фанатів, які разом із командою щоразу долали немалу відстань між Києвом та Дніпропетровськом. Лишається побажати "Будівельнику" не зупинятися на досягнутому і наступного євросезону!

"Будівельник" (Україна) - "Кахасоль" (Іспанія) 80:77 (23:22, 17:17, 14:17, 26:21)

"Будівельник": Спенсер (12), Яковлєв (12), Беттс (10 + 10 підбирань), Кіс (10 + 4 передачі), Морлі (10), Вілсон (8), Агафонов (7 + 8 підбирання), Лукашов (6 + 5 підбирань), Забірченко (3), Кобзистий (2)

"Кахасоль": Уртасун (15), Баллок (14), Іванов (14), Трігьєро (12 + 8 підбирань)

Перший матч: 49:67

Коментарі ()