Головне

Андрій Медведєв став новим капітаном чоловічої збірної України у Кубку Девіса

22.12.2016 17:58 1146 0

На засіданні Президії Федерації тенісу України серед інших нагальних моментів розглядалося питання про призначення капітанів національних збірних у Кубку Федерації та Кубку Девіса на 2017 рік.

Біля керма жіночої команди залишився Михайло Філіма, а ось у хлопців на цій посаді був затверджений Андрій Медведєв.

Таким чином, найкращий український тенісист у національній історії стане ювілейним, десятим, капітаном нашої дружини у Кубку Девіса.

До нього цей обов'язок виконували Михайло Філіма, Орест Терещук, Володимир Богданов, Андрій Рибалко, Юрій Черепов, Дмитро Поляков, Олександр Долгополов, Валерій Бурко, Герман Беньямінов.

Медведєв виступав за національну команду з першого матчу, який незалежна Україна провела у далекому 1993 році. Продовжував виступати аж до 2001 року. Виграв 22 зустрічі в одиночному розряді (програв - 4) й 11 у парному розряді (6).

Із загальної кількості 33-х перемог 18 Андрій здобув на грунті, 8 на харді та 7 на килимі. На відкритому корті Медведєв виграв 26 поєдинків, у залі - 7, інформує ukrtennis.com.

Нагадаємо, що свій перший матч Кубку Девіса у сезоні 2017 року Україна проведе у другому раунді, у період з 7-го по 9-те квітня проти переможця пари Португалія - ​​Ізраїль.

 
Коментарі ()