Головне

Росію позбавлять права проводити міжнародні спортивні змагання?

27.02.2018 16:51 2374 0
 

З 1-го квітня Росію можуть позбавити права приймати міжнародні турніри з усіх олімпійських і не лише видів спорту.

Це наслідок прийняття нового кодексу Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA), яке в листопаді 2017 роки не відновило в правах Російське антидопінгове агентство (РУСАДА), що спричинило за собою відсторонення збірної Росії від Олімпіади-2018.

У документі говориться, що з 1-го квітня 2018 року і до того часу, поки РУСАДА не буде відновлена ​​в правах, ніякі нові заявки Росії на проведення міжнародних змагань, подані в міжнародні федерації, які підписали кодекс WADA, навіть не будуть розглядатися.

При цьому наголошується, що з тими турнірами, контракти на які вже підписані, нічого не буде, а ось після закінчення терміну їх дії у Росії не буде можливості підписати новий договір.

Тому чемпіонат світу влітку 2018 року в Росії не відберуть, як і етап Формули-1 буде проводитися в Сочі до 2025 року, а ось змагання, які щорічно вимагають підтвердження (етапи Кубків світу з лижних гонок, біатлону, фехтування, художньої гімнастики, тенісні турніри і т.п.) будуть відібрані.

Змагання, які проводяться організаціями, що не підписувати кодекс WADA (наприклад, УЄФА, баскетбольна Євроліга або будь-яка з франшиз ММА), під заборону не потраплять.

Заборона на проведення міжнародних змагань буде діяти поки РУСАДА не буде відновлена ​​в правах, а цього в Росії чекають 2,5 року, пише Чемпионат.

Раніше повідомлялося, що біатлонна збірна України не бойкотуватиме етап Кубку світу в Росії.

Коментарі ()