Головне

Фоменко: Майбутні матчі - генеральна репетиція перед Євро-2016

21.03.2016 18:13 684 0
Фоменко: Майбутні матчі - генеральна репетиція перед Євро-2016

Головний тренер національної збірної України Михайло Фоменко та захисник команди Артем Федецький зустрілися із представниками мас-медіа у перший день тренувального збору напередодні товариських матчів із командами Кіпру та Вельсу.

Епідемія травм

Керманич національної збірної визнав, що подібної ситуації, коли так багато ключових для команди гравців травмовано, у нього ще не було протягом тренерської кар'єри. Сергій Рибалка, Євген Коноплянка, Ярослав Ракицький отримали пошкодження, Євген Хачеріді не може допомогти команді через ангіну. Але Михайло Фоменко вже визначився із гравцями, які найближчого часу отримають виклик.

"Запросимо до збірної Селіна та Путівцева, подивимося на їх можливості у майбутніх товариських матчах. Чому Путівцев? Він може зіграти як у центрі, так і на фланзі. Усі інші – здорові, і, сподіваюсь, такими й залишаться після матчів за свої клуби", - зазначив він.

"Хлопці розуміють, яка важлива подія на них чекає цього літа. Таке буває нечасто у спортивній кар’єрі. Усі приїджають до збірної із великим задоволенням", - відзначив головний тренер національної збірної.

Світлина Zik

Висока конкуренція напередодні Євро

Фоменко також пояснив відсутність у списку гравців, які були викликані до національної команди, півзахисника бельгійського Генка Руслана Маліновського. За словами очільника "синьо-жовтих", справа у високій конкуренції на цю позицію.

"На Євро ми зможемо взяти лише 23 футболісти. На теоретичних заняттях ми говоримо хлопцям, що не ми обираємо склад на гру, а саме футболісти мають змушувати нас своєю діяльністю це робити", - розповів Михайло Фоменко.

Про суперників у майбутніх спарингах

Збірна України веде планомірну підготовку до майбутніх протистоянь у фінальній частині чемпіонату Європи. Усі суперники "синьо-жовтих" були обрані у тому контексті, щоб отримати корисну інформацію, яка знадобиться команді перед вирішальними баталіями.

"Звичайно, ми хотіли б зіграти з ТОП-5 команд Європи, але вони хочуть грати з іншими збірними. Вибрали тих суперників, які пішли нам назустріч", - пояснив наставник української команди.

"Зокрема, стиль збірної Вельсу нагадує манеру гри Північної Ірландії. Щодо Кіпру, то простих команд на сьогоднішній день вже немає.

"Навіть аутсайдер спроможний наразі підносити сюрпризи фаворитам", - зазначив коуч.

Артем Федецький та Михайло Фоменко. Світлина ФФУ

Взаємозамінність у команді

Зважаючи на дефіцит кадрових ресурсів через травми провідних гравців, Фоменко буде змушений експериментувати у матчах з Кіпром та Вельсом. Але, за його словами, це не стане проблемою для збірної, адже сучасний футбол диктує свої умови – у команді має бути взаємозамінність.

Зокрема, в центрі захисту можуть з’явитися Путівцев, Тимощук або Федецький.

"Є фахівці вузького профілю, але зараз це велика рідкість, адже футбол змушує фрагментами грати на будь-яких позиціях", - сказав наставник "синьо-жовтих".

Коментар Федецького можна почитати за цим посиланням.

За матеріалами ФФУ.

Коментарі ()