Головне

Оргкомітет Ігор-2010 скоротив тренування через проблеми зі снігом

07.02.2010 21:27 105 0
Організатори зимових Олімпійських ігор-2010 зменшили з п'яти до трьох кількість тренувальних днів на горі Сайпресс, снігове покриття якої сильно постраждало від аномально теплої погоди в січні.

Віце-президент оргкомітету Ігор Тим Гейда на зустрічі з журналістами заявив, що з урахуванням стану снігу організатори намагаються підготувати найкращі умови для змагань,

За його словами, якщо доводиться скорочувати кількість тренувань, то організатори йдуть на це після консультацій з Міжнародною федерацією лижного спорту.

Проблемна гора стане олімпійською ареною для майстрів фрістайлу та сноуборду, тому незручності, викликані скороченням тренувальної програми, торкнуться тільки їх.

Напряму постраждають сноубордисти, які будуть боротися за медалі в дисципліні хаф-пайп: можливість адаптуватися до олімпійського майданчику скорочено на два дні саме для них.

Перші тренування на хаф-пайп гори Сайпресс були заплановані на п'ятницю, проте, згідно з рішенням фахівців оргкомітету, вони були скасовані.

На думку Гейди, "скорочення тренувань з п'яти до трьох (днів) не повинно серйозно позначитися на підготовці атлетів".

Віце-президент оргкомітету при цьому послався на те, що під час проведення етапів Кубку світу у сноубордистів буває не більше двох тренувальних днів. Майстрам фрістайлу тепер доведеться тренуватися у Вістлері, де проблем зі снігом немає, повідомляє РИА "Новости".

Коментарі ()