Головне

На Закарпатті відбувся чемпіонат з крос-кантрі

19.05.2009 16:01 186 0

Вперше було проведено чемпіонат Срібної Землі з крос-кантрі. У змаганнях взяли участь представники Ужгорода, Хуста, Мукачева, Чопа та Мукачівського району.

Серед чоловіків на 6-метровій трасі найкраще адаптувався універсал Олексій Жданович - 33-річний член збірної команди України з MTBO, один із найсильніших мультигонщиків країни. Він подолав дистанцію за 18 хв., 14 сек. І на 52 сек. випередив найближчого переслідувача, 20-річного Ференца Гутлебета. Бронзовим призером чемпіонату став Юрій Головацький з клубу "Банзай-РА".

Учасниця минулорічного чемпіонату світу з MTBO, ужгородка Віра Жданович (клуб "Татубайк") впевнено перемогла в змаганнях серед жінок. Разом з нею на п'єдестал пошани піднялися мукачівки Ніна Расчупкіна та Яна Семак (обидві з КСО "Товариш").

У змаганнях юнаків найкраще себе проявили також представники обласного центру: Першими фінішували представники "Банзай РА" Василь Стегура та Андрій Іванов, а третім - хустянин Ярослав Величко.

Крос-кантрі - це гірський велоспорт, іншими словами, це гонки по пересіченій місцевості зі спусками, затяжними підйомами, швидкісними і технічними ділянками. Це олімпійський вид спорту, в якому зазвичай використовується гірський велосипед із міцною та легкою рамою (з однією або двома підвісками), з контактними педалями, що дозволяють фіксувати ногу гонщика, з дисковими або ободними гальмами.

noc-ukr.org

Коментарі ()