Головне

Португалія – Німеччина: перед матчем

19.06.2008 12:41 457 0
Луїс Феліпе Сколарі лізе в кишеню, дістає папірець і починає читати: "17-ий номер збірної Німеччини - метр 98 сантиметрів, 13-й номер - метр 88 сантиметрів, Клозе - метр 82 сантиметра, 21-й номер - метр 95 сантиметрів. От про що мені треба турбуватися. І про те, що мої гравці зростом усього метр п'ятнадцять - метр двадцять". Жарти жартами, але побоювання португальців перед чвертьфінальною зустріччю з німцями можна зрозуміти.

Очевидно, головне, про що переживає Сколарі, це перевага суперника в грі на "другому поверсі". "Треба знайти спосіб справитися з їх штрафними", - заявив бразильський фахівець, чий орієнтований стартовий склад програє німецькому в середньому на сім сантиметрів. Утім, Сколарі не менш схвально відгукнувся про уміння німців тримати м'яч на землі, згадавши в першу чергу гравця, з яким незабаром буде працювати в "Челсі" ."Це чудовий футболіст із дивною технікою. Один із найбільш зоряних гравців чемпіонату", - сказав він про капітана збірної Німеччини Міхаеля Баллака, що забив в понеділок єдиний м'яч у ворота австрійців.

Фінал чемпіонату світу 2002 року, коли бразильці під керівництвом Сколарі обіграли Німеччину з рахунком 2:0, Баллак пропускав через дискваліфікацію. У цей раз німецька збірна позбавилася свого тренера Йоахіма Лева, що після вилучення в матчі з австрійцями буде спостерігати за двобоєм із трибун. Замість нього грою команди буде керувати його помічник Ханс-Дітер Флік і тренер воротарів Андреас Кепке. Менеджер національної команди Олівер Бірхофф відзначив: "По ходу матчу тренери реагують інстинктивно. Тепер це неможливо, а виходить, важливо як усе підготувати до матчу".

У список цих задач входить і нейтралізація Кріштіану Роналду, якого Бірхофф назвав "кращим гравцем у світі". Він додав: "Його не можна виключити з гри на всі 90 хвилин, але гранично важливо, щоб захист і півзахист грали дуже щільно, коли він отримує м'яч".

Сколарі теж виділив Роналду: "Я ні в кого не зустрічав такої сильної волі до перемоги. Вона передається партнерам".

До складу німців повернувся, відбувши дискваліфікацію, Бастіан Швайнштайгер. Правда, поки не ясно, чи вийде він праворуч або ліворуч у півзахисті. Якщо праворуч, то замінить Клеменса Фрітца. А якщо ліворуч - то Лукаша Подольскі, що висунеться в атаку ближче до Мирослава Клозе. Утім, у Подольскі є проблеми зі стопою, так що, може, його взагалі не буде на поле. Під сумнівом також фізична готовність Торстена Фрінгса, що зламав ребро в двобої з австрійцями. Бірхофф заявив, що сам хавбек налаштований оптимістично, хоча і не виключив можливості виходу Томаса Хітцльшпергера.

Відсутність Фрінгса дорого обійшлося німцям у півфінальному матчі ЧС-2006 з італійцями. Що стосується Сколарі, то він виставить той же склад, що здобув перемоги над чехами і турками. "Подивимося як ми додамо в реалізації. Якщо ми в цьому будемо на висоті, у нас є гарні шанси", - заявив бразилець. Але, як влучно помітив Бірхофф: "Німеччина сильнішає, коли зіштовхується із серйозними суперниками".

Офіційний сайт Євро-2008

Коментарі ()