Головне

Йовичевич: Шахтарю не вистачало травмованих футболістів

Ігор Йовичевич прокоментував багато травм у Шахтар
25.12.2022 19:27 935 0
Йовичевич: Шахтарю не вистачало травмованих футболістів

Травми футболістів вплинули на гру Шахтаря восени.

Про це розповів головний тренер гірників Ігор Йовичевич.

"І Швед, і Зубков, і Корнієнко, коли приходили, то не мали такої ігрової практики. Корнієнко до зборів був у Полтаві і не міг тренуватись, у Зубкова була травма, і він багато пропустив до нашого старту – ми через Лігу чемпіонів давали йому навантаження, щоб він мав ігрову практику.

Ми майже такого й чекали через нашу систему відстеження травм. Пошкоджень загалом було не так багато, але це також футбольні моменти. Ти можеш отримати травми через навантаження, через психологічний тиск, з яким ти стикаєшся вперше в житті, і цей стрес веде тебе вбік. Згодом кожен починає краще розуміти своє тіло та керувати ним, але це приходить із досвідом. Думаю, що загалом відсоток травм, з урахуванням матчів, тренувань та навантажень, не був дуже великим, і це нас тішить.

Звісно, ​​цих футболістів нам не вистачало, особливо в останній частині чемпіонату, коли вилетіли Конопля, Швед, Зубков та правого флангу, у нас просто не існувало. Ці люди роблять різницю на футбольному полі та своїми діями можуть виграти матч.

Ми мали придумувати нові механізми: наприклад, Бондаренко та Очеретько грали на позиції хибного вінгера, і нам треба було підіймати латераля. Вінгер же діяв у центрі і за своєю суттю був вісімкою, як Бондаренко та Очеретько. Це відчувалося у тактиці за вертикального футболу", - розповів Йовичевич.

Раніше Шахтар пояснив виїзд гравців за кордон.

Коментарі ()