Головне

Данілов здивований, що збори Прем'єр-ліги не відбулися: "Це - саботаж"

04.12.2013 17:43 346 0

Відсутність кворуму учасників на зборах Прем'єр-ліги - це саботаж.

Так вважає президент УПЛ Віталій Данілов, про що розповів після зборів, які не відбулися, передає кореспондент "Чемпіона".

"Чесно кажучи, здивований тим, що трапилося. Це саботаж, а що це ще може бути? Є у нас сьогодні й одна хороша новина, яка полягає у тому, що у Прем'єр-лізі України залишилося 16 команд, з чим вас і вітаю", - сказав він.

За словами очільника УПЛ, він залишається президентом Прем'єр-ліги до того моменту, поки не будуть призначені нові вибори.

"Це просто сумно, що рік закінчується на такій ноті. Якщо є питання особисто до мене, я готовий їх вислухати, і ,напевно, треба приходити на збори й оголошувати ці питання відкрито на камеру, а не робити як "Карпати", які поширили на своєму сайті інформацію, мовляв Прем'єр-лігу потрібно "ліквідувати". Ну як це називається? Ми просто стаємо смішні на всю Європу", - зазначив він.

"Вибори - не найважливіше. Потрібно було подумати про турнірну таблицю й "Арсенал", адже українському футболу потрібна підтримка, треба було навпаки об'єднати свої сили, а не робити саботаж. Я не бачу в цьому сенсу", - заявив Віталій Богданович.

За словами Данілова, він не може впливати на тих власників клубів, які не захотіли з'явитися на збори.

"Тому протягом декількох днів я переговорю з власниками клубів, зрозумію їх бачення, зв'яжуся з тим же Коломойським, щоб він пояснив, або прокоментував свою позицію, тому що логіки у цьому немає. Чемпіонат треба проводити, а йти на перерву з таблицею, з якою нічого не можемо зробити... Складно говорити для чого це робиться", - повідомив він.

"Ще раз скажу, якщо хтось проти Данілова, то потрібно було запропонувати іншого кандидата", - додав президент Прем'єр-ліги.

За його словами, на сьогоднішній день український футбол найвищого рівня у правовому глухому куті.

"Є Прем'єр-ліга, є 16 клубів, є президент Данілов, хочуть цього чи ні. Ми не можемо наразі прийняти рішення щодо турнірної таблиці. Я думаю, ми будемо радитися з ФФУ, будемо звертатися у комітети УЄФА, щоб вирішити це питання" - повідомив президент УПЛ.

"Тінь лягла на всю Прем'єр-лігу. І коли такого роду скандали виходять на європейський рівень, це не дає нам позитивних емоцій, і не підвищує капіталізацію українського чемпіонату та його клубів. Як капіталізація може зростати через такі скандали? Це нікому це не додає бонусів і плюсів. Я сподівався, що у футболі не буде колапсу, але, на жаль, він є. Кому це вигідно? Треба запитати у тих клубів, які не з'явилися на збори", - підкреслив Данілов.

Коментарі ()