Головне

Прем'єр-ліга. "Кривбас" - "Карпати" 1:1. Відставка Кононова результату не принесла

22.10.2011 20:07 916 0
Прем'єр-ліга. "Кривбас" - "Карпати" 1:1. Відставка Кононова результату не принесла

 За підсумками цієї гри можна сміливо казати, що "Кривбас" втратив два очки. Використай господарі всі свої моменти першого тайму, і питання про переможця взагалі не стояло б. А так "Карпатам" пощастило забити швидкий гол на старті другої половини і втекти від поразки.

Гра "біло-зелених" не зазнала змін у порівнянні з часами Олега Кононова. Втім, на це, напевне, не розраховував ніхто. Команда в кризовому стані, Кучеров був помічником білоруса, і з чого б це сумі змінюватися від перестановки доданків? Так, пара кадрових перестановок, не більше.

Перейдемо безпосередньо до гри. Як вже зазначалося, старт матчу був за господарями. Самодін, котрий грав на вістрі атак, перші три удари виконав точнісінько у Тлумака, котрий один з цих ударів перевів у стійку. Непоганий шанс був у Єслінека, котрий без перешкод пробивав після подачі штрафного Федорчуком, але знову врятував воротар. І це лише найгостріші моменти, звичайних ударів в нікуди з перспективних позицій чи атак, зірваних в останній момент теж вистачало.

Тому не дивно, що Тлумак врешті-решт втомився. А разом із втомою прийшла помилка, Андрій не зміг винести м’яч, і Самодін, котрий "лінувався" забивати з простих ситуацій, примудрився ударом через себе влучити у ворота з-за меж штрафного майданчика. До кінця тайму Самодін встиг впасти у штрафному майданчику так, що були серйозна підозра на пенальті, але суддя вирішив інакше.

Кучеров вирішив зі стартових хвилин другої половини гри випустити Кузнєцова. Сергій замінив інертного Гурулі, і одраз почав демонструвати, як скучив за грою. Він чіплявся за м’яч за кожної нагоди, пробивав, боровся віддавав. І не дивно, що форвард, донедавна відсторонений від тренувань, взяв активну участь у забитому голі. Подача зі штрафного, і Кузнєцов з Мілошевічем йдуть на м’яч, більше щастить сербу, котрий головою скидає сферу в ворота.

"Кривбас" трохи розгубився, але "Карпати" скористатися цим не змогли. Не в останню чергу через те, що були занадто пасивні в атаці. За великим рахунком, Худоб’як і Кузнєцов були єдиними, хто не боявся йти вперед. Лише під кінець гри прокинувся Зеньов, котрий немов досі святкує вихід у плей-офф відбору на Євро. Міг усе змінити Самодін, котрий трохи "підсів" у другій половині, але після того як "карпатівці" помилився, створюючи офсайд, удару росіянина трохи забракло точності.

Програвати не хотів ніхто, гра стала жорсткою, і не дивно, що сталося вилучення. Не пощастило "Кривбасу", котрий залишився без Валєєва. Рінар проводив хороший матч, але два необов’язкових фоли, і червона картка. Після цього активізувався "Кривбас". Господарі вирішили поки залишалися сили притиснути суперника, це їм вдалося, але чогось конкретного створити не вдалося. Символом цього відрізку гри став момент, коли Федорчук та Костишин завадили пробити один одному з хорошої позиції.

До речі, хочеться виокремити Федорчука. Валерій починав матч як лівий захисник, потім перейшов у центр півзахисту, але усюди проявив себе як думаючий футболіст. Якщо "Дніпро" поверне його з оренди, то отримує універсала, не гіршого за тих, хто вже є в команді. Пас, удар, працездатність - дуже хороший гравець.

У "Карпат" такого футболіста-лідера не знайшлося. Але й без нього наприкінці матчу команді могло пощастити. Але спочатку Гомес бездарно виконав штрафний метрів з 20, потім Лобжанідзе завадив Федецькому забити після подачі стандарту, і нарешті Бойко витягнув м’яч після того, як Кополовець закручував його у ворота з кутового. Втім, перемога "Карпат" була б занадто несправедливим підсумком зустрічі. Зустрічі, котра показала, що магічної дії зміна тренера поки не зробила, команду чекає важкий шлях до повернення в лави лідерів українського футболу. І якщо на тижні "леви не переграють "Металіст" в кубку, то шлях цей будуть здійснювати з іншим ватажком.

Коментарі ()