Головне

Коваленко: Без "Динамо" і "Шахтаря" рівень першості України такий саме, як і в США

20.07.2011 18:48 207 0

Україна є дуже важливою для вже екс-футболіста Дмитра Коваленка, але футбол у США теж знаходиться на пристойному рівні.

Про це сам Коваленко заявив каналу "24". 

"Я звик до американського менталітету. Там мій дім, а в Україні - родина. Маю американський паспорт і в будь-який момент можу прилетіти в Україну", - почав він.

"Шкода, що в нас немає подвійного громадянства. Хочу також бути громадянином України. Усе залежить від того, чим займатимусь", - додав він.

Коваленко повідомив, що вже почав тренувати малих дітей в Америці, але ще не знає, чи це його місце під сонцем.

"В Америці нормально платять. Головний козир - стабільність. Там немає такого, як в Україні: гравцю затримують зарплату на два чи більше місяців. Все чесно. Цілковитий спокій за свої заробітки", - запевнив він.

"Зрозуміло, що таких грошей, як в "Динамо" чи в "Шахтарі", в Америці не заробиш. Утім, усе залежить від контракту", - додав екс-півзахисник.

"Американська першість нічим не поступається українській. Викреслили б "Динамо" та "Шахтар", і чемпіонат України за рівнем був би таким самим, як першість США. Козир наших клубів у тому, що вони щорічно виступають в єврокубках. А це величезний досвід і добротна футбольна школа", - визнає Дмитро.

На думку Коваленка, елементи шоу, що так люблять в Америці, існують у футболі також, але їх обмаль, тому навряд чи футбол буде таким популярним в Америці, як баскетбол, хокей чи американський футбол, цитує Дмитра football24.ua.

Коментарі ()