Головне

Воронін: "Багато років тому мене кликав у ЦСКА Газзаєв"

09.01.2010 19:52 422 0
Воронін: "Багато років тому мене кликав у ЦСКА Газзаєв"

- Звичайно, після 15 років у Європі наважитися на такий крок було непросто, але до Росії я їду з великим бажанням. Я люблю зміни, люблю нове, так що чекаю переїзду до Росії з нетерпінням.

- У Вас же були й інші варіанти. Чому зупинили вибір саме на московському "Дінамо"?

- Мене підкупив досить професійний підхід у цьому клубі. Я зустрічався з керівництвом "Дінамо" та переконався у серйозності їхньої пропозиції та завдань, що стоять перед клубом. Цього року перед "Дінамо" стоять серйозні завдання - клуб боротиметься за чемпіонство, за місце у Лізі Чемпіонів, і це було важливим чинником для мене. Великі завдання - це для мене.

- Тим більше, що погравши у сильних і відомих командах, Ви поки що не вигравали великих титулів. Та і "Дінамо" давненько нічого не вигравало.

- Ось разом і боротимемося за титули.

- Напевно, багато хто вважає, що після Німеччини й Англії перехід у російський чемпіонат - це крок назад у кар'єрі.

- А я так не вважаю. У Росії достатньо сильний і цікавий чемпіонат, адже я спостерігав за ним і приблизно уявляю рівень. Наразі у Росії багато сильних команд, які ведуть боротьбу за чемпіонство, так що грати там не менш цікаво.

- Раніше про перехід у російський клуб не думали?

- Колись, багато років тому, мене звав у ЦСКА Валєрій Газзаєв, але у мене був контракт у Німеччині, та і тоді виїжджати з Європи був не готовий.

- А зараз, після стількох років на Заході, знадобиться адаптація?

- Ну якщо в Англії, куди я приїхав ні слова не розуміючи по-англійськи, період адаптації пройшов без проблем, то у Москві думаю їх буде не більше. Все-таки менталітет, мова - все мені знайомо.

- З партнерами по новому клубу знайомі? До життя у величезній Москві готові?

- З нинішнього складу особисто ні з ким не знайомий. Але це, я думаю, не проблема. Звичайно, спочатку буде трохи проблем у Москві, потрібно шукати житло, вирішувати побутові питання, але у "Дінамо" працюють дуже професійно і у цьому плані обіцяли надати допомогу. Дружина звичайно не у захваті від перспективи переїзду з двома маленькими дітьми, та і я не любитель "пакувати валізи", але до розставання з Ліверпулем однак ми вже були готові.

- А з великим клубом?

- Я пограв у багатьох командах і ні про що не жалію у своїй кар'єрі. Так, у "Ліверпулі" все склалося не зовсім так, як хотілося б, але відсотків на 60-70 у цьому немає моєї провини, і я ні на що не міг вплинути. Втім, сьогодні всі мої думки вже про новий клуб. Зараз ось повернуся до Англії, потрібно вирішити багато проблем, пов'язаних з переїздом. А потім щонайшвидше хочеться готуватися до нового сезону.

cissoccer.com

Коментарі ()