Головне

Учасники Євро-2016. Знайомтесь, Туреччина: "Яничари" ідуть

02.06.2016 19:42 1608 0
Учасники Євро-2016. Знайомтесь, Туреччина: "Яничари" ідуть

Чемпіон продовжує знайомити своїх читачів з учасниками майбутнього чемпіонату Європи 2016 року з футболу, який прийматиме Франція.

У цьому матеріалі мова піде про національну команду Туреччини, яка потрапила у групу D разом з Іспанією, Чехію та Хорватією.

Туреччина: прізвиська та форма

Збірна Туреччини у всьому світі відома під прізвиськом "яничари". Також досить поширеним є прізвисько "королі" (Krallari), проте, воно не так часто використовується, в першу чергу уболівальниками, як попереднє.

У Франції турецька збірна зіграє в основному комплекті форми, який виконаний в традиційних червоних кольорах з невеликими чорними смугами. Що стосується шортів та гетрів, то вони будуть темного кольору.

В свою чергу, резервний варіант футболок турецької збірної буде білого кольору з червоними вставками і бірюзовими смугами. При цьому, шорти будуть бірюзові, а гетри - виконані в червоному кольорі.

 

Туреччина: історія виступів на чемпіонатах Європи

Збірна Туреччини не може похвалитися великими досягненнями на чемпіонатах світу та Європи. Проте, "яничарам" все ж таки є чим пишатися. Найвищим їх досягненням можна вважати "бронзові" нагороди Чемпіонату світу 2002-го року.

Що стосується чемпіонатів Європи, то вперше до фінальної частини вони змогли пробитися лише з десятої спроби в 1996 році. А вже на Євро-2000 команді вдалося вийти до чвертьфіналу, де вона поступилася Португалії - 0:2.

Ще більш вдалим був виступ Туреччини на ЧЄ в Австрії і Швейцарії, де команда Фатіха Теріма завершила груповий етап на другому місці, в чвертьфіналі виграла у Хорватії в серії пенальті, а в півфіналі поступилася збірній Німеччини - 2:3.

Варто додати, що на Євро-2012, а також ЧМ-2014 збірна Туреччини не змогла кваліфікуватися.

Туреччина: кваліфікація на Євро-2016

Збірна Туреччини пробилася на Чемпіонат Європи як найкраща третя команда. В своїй групі "яничари" завершили відбір, маючи в активі вісімнадцять очок, пропустивши вперед Ісландію та Чехію.

Всього на груповому етапі команда програла два поєдинки - 0:3 збірній Ісландії та 1:2 - Чехії. Ще в трьох матчах був зафіксований нічийний результат, і п'ять зустрічей команда Теріма виграла.

Але найважливішою для Туреччини стала мінімальна перемога над Ісландією в заключному турі, яка і дозволили їй вийти напряму на ЧЄ-2016, випередивши збірну Угорщини.

Туреччина: тренер

Збірну Туреччини очолює місцевий фахівець Фатіх Терім, з яким команда виборола "бронзу" в Австрії та Швейцарії. Після того він в 2009 році залишив команду, перейшовши до Галатасараю, а в 2013-му знову її очолив. Це вже його третій прихід до національної команди - саме під його керівництвом Туреччині вдалося вперше в історії пробитися до фінальної частини чемпіонатів Європи.

Якщо говорити про клубні досягнення цього спеціаліста, то разом з Галатасараєм він шість разів виграв чемпіонат Туреччини, двічі - Кубок і чотири рази - Суперкубок Туреччини.

Крім того, в його колекції трофеїв є Кубок УЄФА в 1999/00 роках, Суперкубок УЄФА, а також два Кубки Італії на чолі Фіорентини та Мілана. Додамо, що за всі свої заслуги 62-річний наставник отримав від уболівальників прізвисько "Імператор".

Фатіх Терім

Туреччина: голкіпери

Місце у воротах турецької команда стабільно закріплене за 27-річним Волканом Бабаджаном, який грає як у офіційних, так і товариських зустрічах команди. Додамо, що цей голкіпер виступає в складі турецького клубу Істанбул Башакшехір.

Резервними воротарями Туреччини на ЧЄ-2016 стануть 28-річний Онур Киврак з      Трабзонспора і 26-річний голкіпер  Бурсаспора Харун Текін.

Туреччина: захисники

На лівому фланзі оборони збірної Туреччини найчастіше виступає 27-річний гравець Фенербахче Джанер Еркин. На правому фланзі можуть зіграти представники Фенербахче 31-річний Гекхан Генюл, або 26-річний Шенер Езбайракли.

Якщо говорити про центр захисту команди, то тут у Фатіха Теріма є певні проблеми, з урахуванням травми Сердара Азіза. Швидше за все, ставка тут робитиметься на 33-річного Хакана Балта з Галатасарая і 30-річного Мехмета Топала, виступаючого в Фенербахче. Додамо, що саме цю зону більшість експертів вважає проблемною у сьогоднішньої Туреччини.

Туреччина: півзахисники

В опорній зоні тренерський штаб збірної Туреччини робить ставку на 21-річного Озана Туфана (Фенербахче), 31-річного Сельчука Інана (Галатасарай), та гравця дортмундської Боруссії Нурі Шахіна (27 років). Відзначимо, що останній через травму не грав у відборі, проте на його досвід Фатіх Терім цілком може покластися у фінальній частині.

На лівому фланзі атаки турецької команди розганяє 29-річний Арда Туран з Барселони, який в цьому сезоні не мав достатньо ігрової практики, а тому на ЧЄ він має грати з подвійною мотивацією. На іншому фланзі півзахисту найчастіше можна побачити 28-річного півзахисника Волкана Шена з Фенербахче.

Арда Туран

Туреччина: нападники

У відборі найрезультативнішим гравцем турецької збірної став Бурак Йилмаз, який забив чотири голи в шести поєдинках. Правда, після того, як взимку Галатасарай продав його в китайський Бейцзин Гоань, де він зіграв усього три гри, тренерський штаб шукає альтернативні варіанти.

Серед таких - 24-річний Дженк Тосун з Бешикташа, який у своєму клубі грає як джокер, забивши 8 голів у 28 поєдинках. Або ж ще є варіант, що другим нападником Терім використовує 22-річного Хакана Чалханоглу з німецького Байера.

Туреччина: букмекери

Букмекери не дуже вірять в те, що Туреччина може стати переможцем турніру. Так, ставки на такий результат приймаються з коефіцієнтом 67.00.

Також букмекери не впевнені в тому, що Туреччина зможе вийти в плей-офф, оцінюючи її шанси лише третім коефіцієнтом - 1.61. Ну і ще менше аналітики вірять в те, що "яничарам" вдасться виграти групу - коефіцієнт 8.00.

На думку Чемпіона, збірна Туреччини цілком може поборотися за друге місце в групі з Хорватією. А якщо згадати протистояння цих команд на Євро-2008, то інтрига тут буде дуже і дуже серйозна.

Знайомтесь, Іспанія. "Червона Фурія" в поході за "треблом"

Знайомтесь, Хорватія: Срна і партнери спробують запалити

Коментарі ()