Головне

Будівельник - володар кубка України 2015 року

07.03.2015 20:45 404 0

Будівельник вдруге поспіль виборов кубок України, обігравши у цікавому та напруженому фінальному матчі Дніпро з рахунком 73:60.

Поступаючись після першої половини, столична команда переломила хід гри у третій чверті та здобула перемогу, інформує офіційний сайт Суперліги.

Після завершення матчу найкращі гравці Фіналу чотирьох отримали індивідуальні відзнаки. Денис Лукашов (Будівельник) був визнаний найкращим захисником, Станіслав Тимофеєнко (Дніпро) - найкращим форвардом, Михайло Анісімов (Будівельник) - найкращим центровим, Максим Пустозвонов (Будівельник) - MVP.

Михайло Анісімов став не тільки найрезультативнішим гравцем, а й головним героєм матчу. Саме вдалі дії центрового Будівельника у трисекундній дозволили його команді відіграти відставання та здійснити переможний ривок у третій десятихвилинці. Загалом, п’ятий номер киян записав на свій рахунок 22 очка, 8 підбирань і 3 передачі.

Незважаючи на стартовий ривок номінальних господарів, які після вдалих дій Михайла Анісімова та Максима Івшина, а також дальнього кидка Дениса Лукашова, повели +7, дніпряни вирівняли гру та навіть виграли дебютну чверть з двоочковою перевагою. Напружена боротьба, переважно у трисекундній, тривала й у другій чверті, у ході якої Дніпро зумів збільшити розрив у рахунку (41:37).

Переломний момент настав у третій десятихвилинці. Будівельник заграв потужно, а дует Анісімов - Івшин, не помічаючи опонентів, раз за разом вражав кільце суперника. Не відставала і задня лінія команди на чолі з Денисом Лукашовим, що врешті-решт забезпечило чинним чемпіонам перевагу +13.

І хоча дніпряни зробили все від них залежне, щоб заключний період не перетворився на формальність, скоротивши відставання, на більше у команди Вальдемараса Хомічюса не вистачило сил.

Денис Лукашов приніс Будівельнику 17 очок, додавши по 5 підбирань і передач. 11 очок і 6 підбирань на рахунку Максима Пустозвонова, 10 очок - Максима Івшина.

У складі Дніпра 13 очками та 5 підбираннями відзначився Сергій Загреба. По 10 очок здобули Станіслав Тимофеєнко й Олександр Сізов, на рахунку якого також 5 підбирань і 5 передач.

Кубок України-2015 з баскетболу

Фінал чотирьох

Київ

Фінал

7 березня

Будівельник - Дніпро 73:60 (20:22, 17:19, 24:7, 12:12)

Будівельник: Анисимов (22 + 8 підбирань), Лукашов (17 + 5 підбирань + 5 передач), Івшин (10), Буцький (7), Липовый (4) - старт; Пустозвонов (11), Неруш (2), Забірченко (0), Анікієнко (0), Тищенко (0), Зотов (0), Ватажок (0)

Дніпро: Загреба (13 + 5 підбирань), Сізов (10 + 5 підбирань + 5 передач), Тимофеєнко (10), Мальчевський (7), Мішула (2), - старт; Коренюк (9), Ревзін (6), Малиш (3), Закурдаєв (0), Місяць (0)

Двоочкових кидки: 25/45 (56%) - 13/36 (36%)

Триочкові кидки: 3/17 (18%) - 5/17 (29%)

Штрафні кидки: 14/16 (88%) - 19/22 (86%)

Підбирання: 37-33; Передачі: 18-14; Втрати: 7-13

Водночас, офіційний сайт Федерації баскетболу України наводить післяматчеві коментарі гравців:

Головний тренер БК "Будівельник" Віталій Черній:
"Звісно, емоції зараз переповнюють, але у нас уже через декілька днів виїзд до Черкас. Я дякую від усієї душі всім своїм гравцям за характер, вони провели два матчі, і два матчі на надриві. Хлопці відіграли через не можу, по чоловічому, як і мають, не зважаючи ні на травми, ні на втому. По-інакшому і не повинно бути, адже це фінал, він проходить не щодня. Крім того, стільки вболівальників прийшли подивитися баскетбол, ми їм вдячні за це. Хлопці віддали всі сили, щоб показати, що в чомусь сильніші, в чомусь, можливо, більш удачливі. Перемога любить і поважає сильних. Ми кожного разу говоримо, що потрібно не здаватися, йти вперед і доводити щосекунди на кожному шматочку майданчика, що ти сильніший, конкурентоздатний. Хтось придивляється до гравців збірної, мовляв, ми теж не гірші, і збірники мають грати ще сильніше, щоб довести своє право бути кандидатами до збірної. Хлопці зіграли через не можу, і це була перемога на характері, попри все. Гадаю, зараз декому з них буде важко йти додому, адже сил немає, сил у декого немає навіть на емоції".

MVP фіналу Кубка України 2015 Максим Пустозвонов:
"По суті, це мій перший Кубок. 2007-го року я виграв трофей з БК "Київ", однак не виходив тоді на майданчик, тому та перемога не була такою важливою для мене. Зараз можна трохи відсвяткувати, а з завтрашнього дня готуватися до матчів чемпіонату, щоб і там посісти також перше місце. Обидва матчі Фіналу чотирьох були нереально важкими фізично, деякі моменти були дуже нервовими, вчора ми віддали багато емоцій у грі з "Хіміком". Було важко знову емоційно налаштуватися, мали обмаль часу на відновлення. Однак, дякувати Богу, ми відіграли в захисті в другій половині, і це принесло свої плоди".

Найкращий нападаючий фіналу Кубка України 2015 Станіслав Тимофеєнко:
"Відверто кажучи, радості немає, оскільки ми програли. В першій половині матчу ми добре зіграли, і, як завжди в Києві, провалили третю чверть, і це стало запорукою перемоги "Будівельника". Коли за 2 хвилини до кінця четвертої чверті у нас було мінус шість, тренер випустив мене, а я припустився двох помилок, тому, вважаю, що я винен, беру на себе відповідальність за поразку, оскільки я – найдосвідченіший у команді – не мав права припускатися таких помилок. Якщо чесно, прикро, ми дуже хотіли перемогти. Я вірив у те, що ми можемо виграти. Треба працювати далі, налаштовуватися на чемпіонат".

Найкращий центровий фіналу Кубка України 2015 Михайло Анісімов:
"Враження найкращі. Напередодні пізно ввечері ми зіграли півфінал, тому мали обмаль часу на відновлення. Було видно, що протягом двох чвертей ми мучилися, поки знайшли свою гру. У великій перерві в роздягальні ми підтримали один одного, і сказали, що якщо ми не зробимо перелом, ці "гойдалки" можуть сумно закінчитися. В третій чверті був невеликий перелом, утім, в кінці матчі ми мали лише 6 очок переваги і були шанси у "Дніпра". Потім ми таки відірвалися і перемогли.
Що буде далі? Боротимемося. Чемпіонат непростий, мало хороших ігор. Щоб показувати хороший баскетбол, треба частіше грати з такими сильними суперниками. Цей Кубок, гадаю, згуртує нашу команду і ми матимемо впевненіший вигляд".

Найкращий захисник фіналу Кубка України 2015 Денис Лукашов:
"Передусім, я дуже радий, що ми змогли виграти цей трофей, адже був дуже важкий півфінал з "Хіміком". Ми налаштовувалися, протягом двох тижнів думали лише про цей матч, був такий нервовий стан, всі чекали на цей матч, хотілося швидше його відіграти і заспокоїтися. Вчора перед грою тремтіли руки-ноги, не через те, що ми когось боялися, просто нервували, адже справді хотіли щось виграти цього сезону, ми ж іще не перемагали "Хімік" цього сезону. Я хочу привітати всіх уболівальників, котрі нині – у важкий час – прийшли на матчі, підтримували нас, це було добре чути і надавало додаткових сил, що було після вчорашнього поєдинку, в якому ми втомилися. Я дуже хочу вірити, що ця перемога надасть нам моральний підйом. Коли ми готувалися до Фіналу чотирьох, навіть на тренуваннях було помітно, що наш захист став краще. Оскільки не все виходило в нападі, саме гра в захисті надала нам упевненості: 49 очок пропустити від "Хіміка" - це хороший результат".

Коментарі ()