Головне

Іспанія - Росія: анонс матчу 1/8 фіналу ЧС-2018

01.07.2018 09:41 2526 0
 

Іспанія - Росія

1/8 фіналу

Стадіон Лужнікі, Москва

Головний арбітр: Бйорн Куйперс (Нідерланди)
Асистенти: Сандер ван Рукел и Ервін Зейнстр (обидва Нідерланди)
Резервний арбітр: Клеман Тюрпен (Франція)

Росіяни доволі легко вирішили завдання виходу в плей-офф домашнього Мундіалю. Хоча слід зазначити, що крім доволі легкої групи підопічні Чєрчєсова мали й дуже прийнятний, у стратегічному плані, календар.Тож дві перемоги на старті турніру над збірними Саудівської Аравії та Уругваю не повинні вводити в оману, в першу чергу самим гравців та тренерів збірної Росії. У-му турі господарі Мундіалю нічого не змогли протистояти супернику з категорії топ. Поразка від Уругваю, як кажуть - без шансів.

Іспанці ж не зважаючи на доволі таки якісну гру, могли взагалі не потрапити до 1/8. У квартеті В перед останнім туром склалася дуже заплутана ситуація, але в плей-офф вийшли ті, кому це належало зробити за статусом. Напередодні гри на тренуванні пошкодження отримав основний оборонець червоної фурії Жерар Піке. У росіян же ще у першій грі травму отримав Алан Дзагоєв, участь якого в матчі 1/8 під питанням.

Травмовані: Піке (Іспанія) - під питанням, Дзагоєв (Росія) - під питанням.

Дискваліфіковані: Смольніков(Росія)

Орієнтовні склади:

Іспанія: Де Хеа, Карвахаль, Піке, Рамос, Альба, Бускетс, Коке, Іньєста, Іско, Коста, Аспас.

Росія: Акинфєєв, Фернандес, Кутєпов, Ігнашевіч, Жирков, Зобнін, Кузяєв, Самєдов, Головін, Чєришев, Дзюба

Слова:

Фернандо Йерро (головний тренер збірної Іспанії): "Ми підготувалися не тільки фізично, а й психологічно. Ми повинні позитивно поставитися до гри і сподіватися, що все для нас закінчиться добре. Ми віримо в нашу команду. У нас є план, він у нас чітко сформувався. Ми знаємо, як грає збірна Росії. Ми знаємо, що таке збірна Іспанії. У нас є плюси і мінуси, нам потрібно просто мінімізувати свої помилки".

Станіслав Чєрчєсов (головний тренер збірної Росії): "І на одну, і на іншу команду тисне відповідальність. Нічого не можна буде змінити після гри. Це як диктант: написав і здав. Твір можна переписувати багато разів, а тут пишемо на чистовик і здаємо. І вже тут якусь оцінку отримаємо".

Цікаві факти:

Останній раз Росія зіграла в матчі 1/8 фіналу Чемпіонату світу 11 704 дні тому. Це сталося 15 червня 1986 року, коли її попередниця - збірна СРСР - в неймовірному матчі програла Бельгії в додатковий час з рахунком 3: 4.

Іспанія грала в 1/8 фіналу майже вісім років тому (якщо точно, то 2912 днів тому): тоді команда обіграла у фіналі ЧС-2010 збірну Нідерландів.

Іспанія і Росія зіграли між собою десять матчів; піренейці при цьому не програли жодного поєдинку.

В останніх трьох матчах між цими командами один з суперників обов'язково забивав не менше трьох голів; останній же поєдинок завершився яскравою нічиєю 3:3.

Збірна Іспанії не програє ось вже в 23 матчах протягом двох років

У трьох офіційних матчах проти Іспанії збірна Росії пропустила 8 голів.

На ЧС-2018 іспанці пропустили 5 голів при 6 ударах в створ воріт.

Переможець пари Іспанія - Росія на наступній стадії зіграє з переможцем протистояння Данії та Хорватії.

Іспанія займає 10-е місце в рейтингу збірних ФІФА, а Росія - 70-е.

Коментарі ()