Головне

ЧС-2014. Група A. Хорватія - Мексика 1:3. "Ацтеки" не помічають Хорватію і крокують у плей-офф

24.06.2014 01:20 741 0
ЧС-2014. Група A. Хорватія - Мексика 1:3. "Ацтеки" не помічають Хорватію і крокують у плей-офф

У своїй історії Хорватія і Мексика зустрічалися 3 рази. Двічі це були товариські матчі, а ще одне побачення відбулося на чемпіонаті світу 2002-го року. Тоді в рамках групового турніру "ацтеки" відсвяткували мінімальну перемогу. Саме мексиканці тоді виграли групу G, а хорвати зайняли тільки третє сходинку і покинули турнір. У сьогоднішньому матчі істория фактично повторилася, однак на цей раз мексиканці обіграли "картатих" з більшою різницею м'ячів і вийшли з групи другими, пропустивши вперед Бразилію.

Почали команди матч дуже обережно, мексиканці грали другим номером. До 25-ї хвилини володіння м'ячем було на користь Хорватії, однак це було банальне катання м'яча в центрі поля та своїй половині поля. Так, декілька разів пробивав з-за меж карного суперника Перішич, але особливої загрози ці удари воротам Очоа не несли.

Перший небезпечний момент створили cаме мексиканці, коли на 16-й хвилині Ектор Еррера з дальної дистанції влучив у хрестовину воріт Плетікоси. А от спражній небезпечний момент від"полум'яних" глядачі побачили аж на 39-й хвилині матчу: Після невдалих спроб виконання кутового від "ацтеків" хорвати перехопили м'яч і побігли у контратаку, у підсумку 2 в 2 виходили "картаті" на ворота Очоа, але Маркес ціною жовтої картки таки зніс Перішича. У підсумку команди так і завершили тайм з нульовим рахунком.

Другу половину матчу активніше почали підопічні Ніко Ковача, однак як і в пешому таймі моментів біля воріт Очоа фактично не виникало. На 55-й хвилині хорошу нагоду відкрити рахунок мав Перішич, був Іван на ударній позиції, однак замість удару вирішив виконати простріл - який свого адресату так і не знайшов. Мексика відповіла вже через дві хвилини, але удар Перальти після кутового пройшов вище воріт суперника.

На 64-й хвилині арбітр матчу повинен був ставити у ворота Хорватії пенальті. Равшан Ірматов не помітив, чи не захотів помічати відверту гру рукою від Срни під час удару від Гуардадо. Справедивість могла взяти верх фактично одразу після цього моменту. Спочатку після кутового з лінії своїх воріт після удару Еррери вибив "сферу" Чорлука, аще через хвилину свою майстерність продемонстрував Плетікоса, який потягнув ногою постріл від Агілара.

Хорватія після 65-ї хвилини зупинилася, просто ходила по полю і була за це покарана. Перший гол відбувся аж на 73-й хвилині матчу - це Гуардадо навісив на дальню стійку точно на голову Маркесу, який виграв другий поверх у Чорлуки і головою відправив м'яч у нижній кут воріт Плетікоси. Вже через три хвилини підопічні Еррери подвоїли перевагу у рахунку. Побігли хорвати відігрувати перший гол і наразилися на разючу контратаку: Ернандес промчав з м'ячем по діагоналі, витягнув на себе захисників і виконав пас на кут карного на Ерреру, той відпасував на дальну стійку, де Гуардадо пробив точно у дев'ятку воріт Плетікоси - 2:0.

Проблеми для "картатих" на цьому не закінчилися, і через шість хвилин після голу Гуардадо "третій цвях у труну Хорватії" після кутового головою вбиває Ернандес, який замінив на полі дос Сантоса.
Наостанок балканці таки забили гол престижу, змусивши Очоа вперше на цьому турнірі вийняти м'яч із сітки своїх воріт - відзначився Перішич. Трохи згодом Ребич, який змінив на полі Олича заробив пряму червону за грубий фол на Пеньї і про якісь шанси хорватам залишилося лише мріяти.

Головний арбітр додав чотири хвилини у другому таймі, на другій доданій "картаті" могли скоротити відставання, але удар Перішича потягнув Очоа. У підсумку переконлива перемога Мексики, яка вийшла з другого місця групи А на стійку команду Нідерландів.

    І В Н П М О
  1 Бразилія 3 2 1 0 7-2 7
  2 Мексика 3 2 1 0 4-1 7
  3 Хорватія 3 1 0 2 6-6 3
  4 Камерун 3 0 0 3 1-9 0
Коментарі ()