Головне

ЧС-2010. Сербія перемагає Бундестім

18.06.2010 16:30 832 0
ЧС-2010. Сербія перемагає Бундестім

Збірна Німечична, яку після першого туру світу у ПАР називали чи не головним претендентом на боротьбу за золото, цілком може закінчити свої виступи ще на стадії цього групового турніру. Перший крок на шляху такої сенсації зробила збірна Сербії, яка обіграла Бундестім з рахунком 1:0.

Підопічні Радоміра Антіча зуміли зробити те, щоб Бундестім себе у цій зустрічі відчув некомфортно. І дійсно, гра із сербами проходила не за сценарієм підопічних Лєва. Сербська команда зуміла нав`язати свій футбол, не дати простору і забрати контроль над м`ячем.

Хоча є й інші причини поразки "німецької машини". По-перше, це вилучення вже на 36-ій хвилині матчу Мирослава Клозе за друге попередженння.

Іcпанський судд Альберто Мальєнко у першому таймі карав чи не за будь-який фол карткою. Клозе попав під гарячу руку рефері саме в цей час. Хоча вилучення Клозе і не назвеш невиправданим. Клозе двічі ззаду бив по ногах суперника.

Через хвилину після вилучення серби зуміли забити. Швидка і класична атака збірної Сербії правим флангом і простріл Красіча на дальню штангу, де Жигіч скинув головою на Йовановіча, який розстріляв ворота Нойера.

Граючи у меншості підопічні Лєва атакували не менше і мали не один момент, щоб зрівняти рахунок.

Близько десяти ударів по воротах суперника завдав Подольскі. Ще під завершення першої частини гри німці мали шанс відігратися, але ворота сербів врятувала поперечка воріт. У другому таймі Сербія продовжувала вміло протистояти Німеччині, яка й удесятьох може обіграти будь-яку команду. Хоча, можливо, будь суперником Бундестіма інша збірна, то їм би вдалося відігратися. Хоча у цій поразці німецька збірна має винуватити лише себе, а особливо це має робити Лукаш Подольскі, який на 60-ій хвилині не реалізував пенальті, призначений за гру рукою у штрафній Відіча. Подольскі настільки хотів забити у цій грі, що пробив безхитрісно і Стойковіч вгадав напрямок польоту м`яча.

Нереалізований пенальті - це був чи не останній момент для Бундестіма, щоб врятувати гру. Не вийшло. Своєю перемогою Сербія закрутила інтригу у групі D і тепер шанси на вихід до 1/8 фіналу чають усі чотири команди. До речі, Австралія та Ганна мають зіграти ще матч 2 туру.

Тепер про вже історичний факт. У матчі з Німеччиною дебютував у складі Сербії захисник київського "Динамо" Мілош Нінковіч, який проробив багато роботи в центрі поля, одного разу навіть вдарив по воротах, а по перерві був замінений.

Група D

Німеччина – Сербія – 0:1 (0:1, 0:0)

Гол: 0:1 – Йовановіч (38). Німеччина: Нойер, Лам, Мертезакер, Фрідріх, Бадштубер (Гомес, 77), Хедіра, Швайнштайгер, Озіл (Какау, 70), Мюллер (Марін, 70), Подольскі, Клозе.

Сербія: Стойковіч, Івановіч, Відіч, Суботіч, Коларов, Станковіч, Кузмановіч (Петровіч, 75), Нінковіч (Качар, 70), Красіч, Йовановіч (Лазовіч, 79), Жигіч. Попередження: Клозе (12), Івановіч (18), Коларов (19), Хедіра (22), Лам (32), Суботіч (57), Відіч (60), Швайнштайгер (73). Вилучення: Клозе (37).

    І В Н П М О
  1 Німеччина 2 1 0 1 4-1 3
  2 Гана 1 1 0 0 1-0 3
  3 Сербія 2 1 0 1 1-1 3
  4 Австралія 1 0 0 1 0-4 0
Коментарі ()