Головне

Баль: "Збором в Туреччині залишилися задоволені"

25.05.2012 09:17 318 0
Баль: "Збором в Туреччині залишилися задоволені"

Тренерський штаб збірної України задоволений роботою команди на турецькому зборі.

Про це розповів асистент Олега Блохіна Андрій Баль.

"Можу сказати, що хлопці серйозно поставилися до збору. Все, що ми планували виконати - вдалося втілити в життя. Найголовніше, що всі здорові і в хорошому настрої готуються до другого збору в Австрії. Всі розуміють, що він буде основним, так як на ньому визначиться остаточна заявка на Євро-2012.

- Які завдання стояли перед збірною в Туреччині?

- Нам було важливо, щоб хлопці могли відновитися після важкого сезону. Тому поряд з гравцями перебували дружини і подруги. Також потрібно було підвести команду до єдиного знаменника у фізичній підготовці. У зв'язку з цим навантаження намагалися дозувати залежно від стану гравців.

- Перші два дні збору були вихідними. Як їх проводили?

- Всі по-різному. Хтось грав у волейбол, хтось в теніс або купався в басейні. У перші дні, правда, трохи підвела погода, але потім вона налагодилася.

- Не шкодуєте, що до збірної в Туреччині не приєднався Анатолій Тимощук?

- Згідно з правилами ФІФА клуби перед чемпіонатом світу повинні відпускати гравців за три тижні до старту турніру. А в УЄФА крайній термін - два тижні. Потім, йому вже не було сенсу летіти до Туреччини за два дні до закінчення збору. Тимощук приєднається до збірної вже в п'ятницю - в Австрії.

- У матчі з дублем "Антальяспору" наша збірна забила 16 голів. Яку користь можна винести з спарингу, в якому клас суперників непорівнянний?

- Я хочу сказати, що наші хлопці дуже серйозно поставилися до цієї гри. Кожен намагався показати себе з кращого боку, довести, що він гідний грати у збірній. 16 голів непросто забити навіть супернику, що поступається в класі. Можу сказати, що у хлопців був змагальний момент: ті, хто вийшов у другому таймі, хотіли забити не менше, ніж ті, хто грав з перших хвилин.

- Як наша збірна пропустила?

- Зі стандарту. Інших можливостей забити у турків не було. Хоча, мушу сказати, вони непогано підготовлені технічно.

- Чому в спарингу не брали участі П'ятов і Ротань?

- Можливості Андрія Пятова нам добре відомі, тому ми вирішили перевірити в справі інших воротарів, які зіграли по 30 хвилин. Що стосується Ротаня, то він працював за індивідуальною програмою.

- Тренер воротарів "Шахтаря" Дмитро Шутков сказав, що П'ятова останнім часом турбував голеностоп. Як він себе почуває?

- Нормально. Андрій весь час тренувався в загальній групі.

- На зборі в Австрії навантажень будуть набагато більше, ніж в Туреччині?

- Ні. На другому зборі будемо працювати практично в тому ж режимі, що і в Туреччині. Єдине - в Австрії у нас заплановано три контрольних матчі з хорошими суперниками. Перед стартом Євро-2012 - це дуже важливо.

sport-express.ua

Коментарі ()