Головне

Студентські гуртожитки можуть подорожчати після Євро

10.08.2011 21:04 161 0

У випадку, якщо держава не поверне університетам коштів, які ті витрачають на ремонт гуртожитків до Євро-2012, вартість проживання студентів може підвищитися.

Про високу ймовірність цього щонайменше у Львові з'ясували журналісти телевізійного бюро журналістських розслідувань "Об'єкт 2012. Уся правда про Євро!".

Так, національний університет "Львівська політехніка" досі не отримав обіцяних 10 млн грн на ремонт трьох гуртожитків. Відтак, університет своїм коштом розпочав роботи: замінили частину вікон та сантехніку. Уже затратили майже 2 млн грн зі спецфонду університету. Якщо коштів держава не поверне, після єврочемпіонату університет підніме ціну за проживання у гуртожитках для студентів, наскільки - ще не відомо.

"Зараз за проживання у гуртожитку львівські студенти в середньому платять 130 грн на місяць. Тому й затрачені на ремонт до Євро-2012 кошти, університет повертатиме за рахунок студентів і вболівальників", - розповів заступник проректора університету Богдан Рабик.

"Вартість проживання на одну добу коштуватиме для кожного вболівальника 10 євро", - додав він.

Однак, окрім ремонтів у гуртожитках потрібно змінити обслуговуючий персонал, розповів директор міського департаменту Євро-2012 Олег Засадний.

"Гуртожитки передбачені на довготривале поселення. Відтак у них немає щоденного прибирання, заміни постільної білизни. І тому потрібно думати, як забезпечити для вболівальників, які там житимуть", - вважає він.

На час Євро-2012 у восьми львівських гуртожитках мають поселити п'ять тисяч вболівальників. Щоправда, у деяких з них ремонти ще навіть не розпочали, пише zik.ua.

Коментарі ()