Головне

В чемпіонат України можуть повернути стадію плей-офф

10.06.2011 17:46 324 0

Аби уникнути договірних ігор та дати зайву практику гравцям збірної у чоловічий чемпіонат України з сезону 2011/12 може бути введена стадія плей-офф.

Такий крок запропонував президент ФГУВалерій Третьяков, повідомляє офіційний сайт української гандбольної федерації.

Головний тренер чоловічої національної збірної України - Леонід Захаров, також за введення з наступного сезону раунду плей-офф, тому що, за словами керманича "синьо-жовтої" команди, гравці, які будуть викликані до лав збірної, перебуватимуть у хороших фізичних кондиціях.

На розсуд присутнім було представлено два варіанти розіграшу - перший - з коротким раундом плей-офф (1-2, 3-4, 5-6, 7-8), другий - довгим плей-офф (1-4, 5-8).

Президент "Шахтар-Академія" Іван Фучеджі, ратував за те, аби змагання з наступного сезону проводилися за формулою спарених матчів, тобто кожний тур складався з двох ігор.

Це, за його словами, надасть можливість скоротити витрати на роз'їзди команди. Фучеджі підтримали представники луганського "Буревісника" та донецького "Політехніка".

Інше бачення проведення першості України сезону 2011-2012 у представників  запорізьких "ЗТР" та "Мотор-ЗНТУ-ЗАБ", полтавського "Динамо", южненського "Портовика".

Повернення до "старої" системи - крок у минуле, наголошують вони. Зокрема, директор "ЗТР" Сергій Іванісов, зазначив, що формула, за якої проводився чемпіонат, що завершився, є оптимальною. Тільки треба додати раунд плей-офф.
     
Свої поради та пропозиції щодо нововведень у розіграші чемпіонату України сезону 2011-2012 керівники клубів мають надіслати до офісу ФГУ до 14 червня 2011 року.

Коментарі ()