Головне

Київ розробляє нову схему автомобільного руху до Євро-2012

10.09.2010 15:40 265 0

У рамках підготовки Києва до чемпіонату Європи з футболу 2012 року міська влада розробляє нову схему автомобільного руху, яка має забезпечити комунальному транспорту перевагу на дорогах.

Про це повідомляє Інформаційний центр "Україна-2012".

Столичні чиновники планують привчити київських  водіїв не виїжджати на крайню праву смугу. Ця дорога буде призначена лише для автобусів і тролейбусів.

Саме проблему з громадським транспортом називають однією з найголовніших у підготовці Києва до Євро-2012 європейські експерти з УЄФА. Тому до кінця цього року і протягом наступного в місті планують оновити парк автобусів, тролейбусів і "витіснити" маршрутки з центру міста. Проте якщо громадський транспорт стоятиме в заторах, то це не зніме напруги в пасажирських перевезеннях.

За словами заступника голови Київської міської державної адміністрації Анатолія Голубченка, перевага громадського транспорту в порівнянні з іншими учасники дорожнього руху забезпечить комфорт футбольним вболівальника під час чемпіонату.

"У європейських столицях у години пік також виникають пробки, водночас автобуси вільно рухаються по своїй смузі, на яку ніхто з водіїв приватного транспорту не виїжджає, бо за це порушення діють драконівські штрафи", - заявив пан Голубченко в інтерв'ю газеті "Хрещатик".

Найближчим часом управління ДАІ в Києві розгляне транспортну схему міста і визначить, на яких автомагістралях столиці вже незабаром можна відвести крайню праву смугу лише для громадського транспорту.

Коментарі ()