Головне

ЧС-2010. Поганому футболісту "Джабулані" заважає - Японія вимучила перемогу над Камеруном

14.06.2010 18:52 565 0
ЧС-2010. Поганому футболісту "Джабулані" заважає - Японія вимучила перемогу над Камеруном

Світова першість продовжує неприємно дивувати. Після низки помилок і відверто посередніх матчів, чемпіонат світу розродився ще одним "шедевром". Японія і Камерун показали як не треба грати у футбол.

Річ навіть не в тому, що матч пройшов без моментів, а в тому, як грали команди. Якщо проаналізувати тактико-технічні дії обох команд, то навряд чи рівень показаного ним футболу буде вищим за будь-який матч середняків чемпіонату України.

Так, пропаганда футболу у нефутбольних країнах річ добра, але де та межа популізму, яка відділяє власне футбол, як гру, від бізнесу.

Схоже, що із збільшенням кількості команд у фінальній частині до 32, матчів Японія - Камерун стане значно більше, а отже рівень самого турніру суттєво понизиться.

Є ще один факт, який майже навчене буде використаний на виправдання низького рівня гри сьогодні. Усі фахівці і гравці в один голос стверджують, що грати м'ячем "Джабулані" неможливо, що він некерований і приборкати його нереально.

Майже певен, що про нього згадає і Поль ле Гуен і Такеші Окада, намагаючись виправдати свій бездарний футбол. Ось тільки чи згадають тренери про безліч невмотивованих втрат та безідейність у грі своїх команд.

Але повернемося до футболу. Все, що можна назвати футболом, вмістилося в одну атаку на 39 хвилині. Мацуі вкотре навісив у штрафний суперника. Захисники загубили на куті воротарського Хонду, який встиг обробити м'яч і спокійно відправити його у ворота.

1:0 - перемога Японії, і залишається тільки сподіватися, що цей матч лише епізод, і надалі команди покажуть справжній рівень, гідний світової першості.

    І В Н П М О
  1 Нідерланди 1 1 0 0 2-0 3
  2 Японія 1 1 0 0 1-0 3
  3 Камерун 1 0 0 1 0-1 0
  4 Данія 1 0 0 1 0-2 0
Коментарі ()