Головне

ЧС-2010. Нідерланди авансом перемагають Данію

14.06.2010 11:43 602 0
ЧС-2010. Нідерланди авансом перемагають Данію

Матч чемпіонату світу у групі Е Нідерланди - Данія більшість очікувала, сподіваючись на якісний футбол, якого поки в ПАР майже не було. Сподівання не виправдалися. Помаранчеві виграли, але якість гри команди ван Марйвейка далека від анансованих фаворитів цього турніру, які, щоправда, поки також розчаровують.

Данія у першому таймі організовано оборонялася і зрідка контратакувала. В одній з таких атак після флангового прострілу лелве не забив Бентнер, але м`яч після його удару головою пролетів поруч зі штангою. Атакуючі потуги голландців були більш масовані, але ван Персі, ван дер Варту та Снейдеру інколи не вистачало точності та й Соренсен не давав приводів засумніватися у своїй майстерності. Голландіїї не вистачало травмованого Роббена і це факт.

Було помітно, що голландцям не вистачає швидкості і точних дальніх ударів, а їх спроби розіграти м`яч у штрафній суперника здебільшого провалювалися.

Завершення першого тайму з рахунком 0:0 цілком відповідало подіям на полі. Данія трималася, розуміючи, що шансів в атаці в них і не так багато, оскільки їх головна сила Бентнер лише відновився від травми і перебуває не в кращій ігровій формі.

Початок другого тайму відначився курйозним голом у ворота Данії. Після прострілу з лівого флангу ван Персі м`яч влучає в Поульсена і залітає у ворота Соренсена. Здається саме цей гол і похитнув упевненість Данії у своїх захисних силах.

Зробити щось в атаці у них як і раніше не виходило, тим більше, що був замінений Бентнер, а ось в захисті провалів стало більше. Хоча і тут Данії щастило, осікльки в цій грі Нідерланди з таким підбором гравців, аж ніяк не походили на свої прізвисько "летючі голландці".

Тим не менш навіть такої гри Нідерландам вистачило, щоб здобути перемогу. Данія ж має думати як буде грати з Японією та Камеруном, оскільки у другому та третьому турі тунірі варто очікувати зовсім іншого футболу. Ставка ж на захист та єдиного Бентнера, може і не спрацювати. Хоча те ж саме стосується і голландців, гра яких отримає чималу порцію критику вже в Голландії.

Група E

Нідерланди - Данія - 2:0 (0:0, 2:0)

Голи: 1:0 - Поульсен (46-аг), 2:0 - Кайт (85).

Нідерланди: Стекеленбург, ван дер Віль, Хейтінга, Матайсен, ван Бронкхорст, ван Боммел, де Йонг (де Зеув, 87), Снейдер, ван дер Варт (Еліа, 67), ван Персі (Афеллай, 77), Кюйт.

Данія: Соренсен, Якобсен, Кьєр, Аггер, Поульсен, Поульсен, Роммедаль, Еневолдсен (Гронкьяєр, 56), Йоргенсен, Каленберг (Еріксен, 72), Бендтнер (Бекманн, 62).

Попередження: де Йонг (44), ван Персі (50), Кьяєр (63).

Коментарі ()