Головне

Лубківський: Харкову бракує спортивних майданчиків та готелів

18.03.2010 14:59 322 0
Харкову у підготовці до Євро-2012 треба звернути увагу на інфраструктуру розміщення та розширення спортивної інфраструктури.

Про це заявив директор турніру Євро-2012 в Україні Маркіян Лубківський у Харкові, повідомляє прес-служба оргкомітету "ЄВРО 2012 Україна".

Керівник оргкомітету наголосив, що кількість п'ятизіркових готелів у місті відповідно до вимог УЄФА є недостатньою.

Хоча невеликі готелі або проекти із розширення існуючих закладів розміщення реалізуються вчасно, а деякі навіть із випередженням строків, будівництво великих об'єктів (на 50, 100, 250 номерів) високої категорії (4-5*) наразі зупинено через брак фінансування або неможливість вчасного отримання відповідних дозволів.

"Сьогодні потрібно вирішувати питання розміщення вболівальників, запропонувати заклади розміщення, які можуть бути залучені, надати пропозиції стосовно того, яким чином європейські фани зможуть знайти інформацію про місто та легко і в звичний для себе спосіб забронювати обране житло", - підкреслив директор турніру в Україні.

Окрім цього, на сьогоднішній день в Харкові дуже гостро стоїть питання тренувальних центрів. Із заявлених об'єктів лише Спортивно-тренувальний центр футбольного клубу "Металіст" відповідає вимогам УЄФА та буде включений до Каталогу базових об'єктів чемпіонату.

Критичною, на думку Маркіяна Лубківського, залишається ситуація зі стадіоном "Динамо", де протягом двох років відсутнє фінансування необхідних робіт з реконструкції, що унеможливлює використання стадіону як тренувального майданчика.

На думку фахівців, місту необхідно додатково залучити існуючі стадіони для використання їх під час проведення чемпіонату як трансферних тренувальних центрів для команд.

Коментарі ()