Головне

На VIIІ Всесвітніх іграх з неолімпійських видів спорту Україна буде представлена у 14 видах

10.07.2009 16:32 298 0

На VIIІ Всесвітніх іграх з неолімпійських видів спорту Україна буде представлена у 14 видах з 36 можливих.

Про це розповів заступник міністра у справах сім'ї, молоді та спорту Мирослав Дутчак під час презентації української збірної, яка виборюватиме медалі на змаганнях у місті Гаосюн (Тайвань) з 16 по 26 липня.

Було представлено спортсменів з шести неолімпійських видів, зокрема з підводного спорту, спортивної акробатики, пауерліфтингу, бодібілдингу, танцювального спорту і перетягування канату. Представники кожної дисципліни провели показові виступи, а деякі навіть показали програми, з якими вони представлятимуть Україну на Всесвітніх іграх.

З тридцяти шести видів спорту, що входять у програму змагань, українці виступатимуть у чотирнадцяти - підводний спорт, пауерліфтинг, бодібілдинг, скелелазіння, джиу-джитсу, спортивна акробатика, художня гімнастика, стрибки на батуті, стрибки на акробатичній доріжці, перетягування канату, сумо, воднолижний спорт, пляжний гандбол і танцювальний спорт. Мирослав Дутчак також розповів, що загалом на Тайвань 13 липня відбуде делегація у складі 89 спортсменів, 44 тренерів і представників штабу підготовки.

Заступник міністра нагадав, що на минулих подібних Іграх, що проходили у 2005 році у Дуйзбурзі синьо-жовтій дружині вдалося здобути 21 медаль і зайняти у підсумку сьоме місце. Тому цього року перед тренерами і спортсменами стоїть завдання повторити тодішній успіх, або навіть покращити його.

"Команда поставила собі завдання зайняти місце не нижче сьомого", - зазначив урядовець.

Він повідомив, що спортсмени, завдяки яким лунатиме гімн України, а також ті, хто зійде на п'єдестал пошани вже на батьківщині, отримають грошові нагороди. За золоту медаль буде виплачено 20 тисяч доларів, за срібло - 15 тисяч і на п'ять менше за бронзу. В цілому на підготовку і участь збірної в Іграх з держбюджету було виділено 4 млн гривень.

Достеменно ще поки невідомо, хто саме нестиме прапор України на відкритті VIIІ Всесвітніх ігор з неолімпійських видів спорту. Втім, швидше за все обиратимуть з кандидатур знаменитої гімнастки Ганни Бессонової і сумоїстки Ольги Давидко.

ukrinform.ua

Коментарі ()