Головне

Австрійська компанія Аlpine BAU заявила, що не брала участі у тендері будівництва стадіону у Львові

14.10.2008 19:47 494 0

Офіційно оголошений 6 лютого цього року переможець інвестиційного конкурсу будівництва стадіону до "Євро-2012" у Львові, австрійська компанія Аlpine BAU Gmbh повідомила, що вона не брала участь у тендері, вийшла з переговорного процесу з мерією Львова та остаточно відмовилася від участі у цьому проекті. Про це сьогодні повідомила прес-служба ГФЛ.

Цю інформацію всесвітньо відома компанія розмістила на своєму сайті http://www.alpine.at. Водночас представник Громадського форуму Львова по телефону звернувся до компанії "Альпіна" за офіційними роз'ясненнями. Прес-секретар компанії Карін Кеглевич підтвердила інформацію, розміщену на сайті та запевнила, що її фірма у жодному тендері у Львові участі не брала. Мерія звернулася до них напряму, потім велися переговори, а подальша співпраця з мерією відбувалася виключно на договірних умовах. В ході проведення переговорів, адміністрація міста відстоювала думку про те, що бажаний стадіон можна збудувати за 85 мільйонів євро, включаючи податок на додану вартість. Після багатьох раундів переговорного процесу "Альпіна" вирішила відмовитися від виконання проекту. "Цей стадіон згідно всіх вимог УЄФА та вимог міста не може бути збудований за цю суму", - пояснив Роман Естербауер, директор компанії "Альпіна".

На прохання мерії "Альпіна" погодилася виготовити проект стадіону. З адміністрацією Львова було підписано договір на проектування за узгодженою ціною. Проект було виготовлено вчасно, і "Альпіна" виставила місту рахунок. Проте гроші за виконаний проект ще не перераховано. Суму Карін Кеглевич назвати відмовилася, натомість сказала, що про це можна довідатися безпосередньо у мерії.

Щодо будівництва стадіону, то, повторимо, сторони не змогли погодити його остаточної вартості. Отож, "Альпіна" вийшла з переговорного процесу, і так як вона не брала участі у тендері, жодних зобов'язань перед містом не має.

ГФЛ звертається до правоохоронних органів з вимогою ретельно перевірити отриману інформацію та оприлюднити результати перевірки.

zik.com.ua

Коментарі ()