Головне

Львів може стати першим містом, яке виключать зі списку претендентів на проведення Євро-2012

14.10.2008 19:21 368 0

Через постійні зволікання з початком будівельних робіт і незадовільну підготовку Львова до Євро-2012 це місто може стати першим, яке виключать зі списку претендентів на проведення матчів Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Про це сьогодні на прес-конференції на тему "Підготовка України до Євро-2012. Наступний етап" заявив керівник Виконавчої дирекції Євро-2012 Федерації футболу України Іван Федоренко.

Він пояснив свої побоювання проблемами з будівництвом стадіону та аеропорту у Львові.

Зокрема, за його словами, на сьогодні ще не визначено генпідрядника з будівництва нової спортивної арени: австрійська "Альпіна" відмовилася, і зараз ведеться пошук нової кандидатури (угоду генпідряду мали підписати ще на початку жовтня).

Щодо аеропорту, то він, за словами І.Федоренка, перебуває у "підвішеному стані" через невизначеність з реконструкцією аеровокзалу та добудовою злітно-посадкової смуги. Щодо останньої, то землі, за рахунок яких її мали продовжити, повідомив І.Федоренко, місцева влада, уже знаючи про Євро-2012, розпаювала і передала місцевим жителям. "Тепер її потрібно викупати, а це час і кошти, яких катастрофічно не вистачає", - сказав він.

"Буде дуже жаль, коли Львів, який найближче до Польщі, буде першим виключений з цього процесу маршування до Євро-2012", - сказав І.Федоренко.

unian.net

Коментарі ()