Головне

Англія "відмаксимірила" хорватів

10.09.2008 23:54 191 0

Не випадково головний тренер англійців Фабіо Капелло піднімав руки доверху. Просив, напевне, небесної сили своїм гравцям. І його там почули, і зробили сьомого номера гостей послом на загребському "Максимірі". Відразу ж після цього випадку Англія відкрила рахунок: Волкотт з зони правого інсайду пробив голкіпера хорватів. Плетікоса повинен був брати цей удар, але... 0:1 попереду британці.

Англійці краще розпочали матч. Перші 15 хвилин вони контролювали м'яч. Наступна 15-хвилинка залишилася за господарями, але на 26 вони примудрилися наробити пожар у своїй штрафній - один захисник вибивав, влучив у іншого, а Волкотт забив, як було написано вище. До кінця першого тайму у хорватів було декілька перспективних штрафних ударів, але вони так і залишилися перспективними.

Другий гол англійців вийшов ідентичним першому. Відмінність у тому, що Волкотт, можливо, перебував трішки далі від воріт (метр-два). І знову помилився Плетікоса, знову він пропустив м'яч, який воротарі національних збірних мають відбивати. А через 5 хвилин балканців остаточно добив Руні, якого залишили самого у штрафній і він після передачі з флангу від Дженаса точно пробив у кут воріт.

А до цих голів Хорватія залишилася у меншості. Арбітр справедливо вилучив Роберта Ковача, який розмахався руками і розбив Джо Коулу голову до крові. Англійця вивезли за межі стадіону, а кров все йшла...

А потім був ще один гол англійців, але Любош Міхел відмінив взяття воріт через положення поза грою. Англія так захопилася атаками, що Хорватія впіймала їх на контратаці. Срна отримав м'яч у центрі поля, випадково (або не дуже) влучив бутсою під око Лемпарду, коли приборкував цю передачу, і побіг вперед, перед штрафним майданчиком віддав пас Манджукічу і той пробив під голкіпером. А Лемпард у цей час лежав у центрі поля і тримався за обличчя...

Але Англія однак змогла відзначитися вчетверте. Пас зі своєї половини поля отримав Руні і чудовим пасом вивів Волкотта на ворота Плетікоси. Удар - 1:4. Хет-трик Тео Волкотта.

Заключні хвилини команди відверто догравали. Італійський тренер англійців навіть випустив Бекхема на 5 хвилин.

Хорватія - Англія 1:4 (0:1)

Голи: 0:1 - Волкотт (26), 0:2 - Волкотт (59), 0:3 - Руні (64), 1:3 - Манджукіч (78), 1:4 - Волкотт (82)

Попередження: Шимуніч (38), Срна (47), Хескі (60)

Вилучення: Р.Ковач (54)

Хорватія: Плетікоса, Чорлука, Шимуніч, Р.Ковач, Срна, Праньіч, Н.Ковач (Покрівач, 63), Ракітіч, Модріч, Петріч (Кнєжевіч, 56), Оліч (Манджукіч, 75)

Англія: Джеймс, Браун, Фердінанд, Террі (Апсон, 88), Е.Коул, Волкотт (Бекхем, 85), Баррі, Лемпард, Д.Коул (Дженас, 56), Руні, Хескі

Отож, після другого туру у групі "F" лідирують збірні Англії та України, які мають по 6 очок.

Коментарі ()