Головне

В Італії поки не вирішили, що робити з Донадоні

23.06.2008 11:57 474 0

Президент італійської федерації футболу, Джанкарло Абете уникнув прямої відповіді на запитання - чи змінить збірна Італії головного тренера?

"Ми повинні розв'язати це питання разом, уже призначено офіційну зустріч з Роберто Донадоні, - говорить Абете. - Зараз важливо детально проаналізувати виступ збірної на першості Європи".

"Федерація підійде до цього питання з "холодною" головою, потрібно ретельно вивчити ситуацію. Сьогодні в Італії день розчарування, тому зараз не найбільш підходящий час для вирішення таких серйозних питань. Контракти будемо обговорювати пізніше".

"Звичайно, всі ми дуже засмучені поразкою. Двобій проти Іспанії був дуже напруженим, і в підсумку завершився серією пенальті. Останнім часом для нашої команди "лотерея" стала звичкою. Але Італія не вдарила в бруд обличчям, ми програли гідно". 

"На мою думку, команда провела турнір на гарному рівні, футболісти грали із серцем, неозброєним оком було видно, що в колективі панувала прекрасна атмосфера. У цьому левова частка заслуги належить саме Роберто Донадоні".

"Відразу ж обговорювати відставку тренера - це величезна помилка. Набагато доречнішим буде зважити всі позитивні й негативні моменти в роботі Донадоні, а потім уже приймати рішення".

"Не будемо забувати, що Італія підійшла до чемпіонату не в кращому стані - звичайно, ми приїхали на турнір з гордим званням чемпіонів світу, але так само були в наявності деякі проблеми: погана фізична форма окремих гравців, втрата Фабіо Каннаваро перед самим стартом Євро. А в матчі проти Іспанії, приміром, ми не змогли розраховувати на допомогу Пірло й Дженнаро Гаттузо. Тому важко сказати, що фортуна була на нашому боці".

"Загалом, команда виступила гідно, важко в чомусь обвинуватити підопічних Роберто Донадоні. Ми програли Іспанії в серії пенальті, а піренейська команда виглядає дуже потужно на цьому турнірі", - резюмував президент італійської федерації.

Нагадаємо, що перед самим стартом чемпіонату Європи Роберто Донадоні продовжив свій контракт до 2010 року, але в угоді був присутній дуже важливий пункт - сторони можуть розірвати відносини у зв'язку з невдачею на континентальній першості.

Football.ua

Коментарі ()