Головне

В Росії сподіваються, що їх мине доля України

16.06.2008 19:47 129 0

В Олімпійському комітеті Росії  сподіваються, що Дисциплінарна комісія Міжнародної федерації гімнастики (FIG) винесе відносно головного тренера збірної Росії Ірини Вінер компромісний або виправдувальний вердикт.

"Головний тренер Росії з художньої гімнастики Ірина Вінер - центральна фігура не тільки в російській художній гімнастиці, але й у світовій", - заявив начальник прес-служби Олімпійського комітету Росії Геннадій Швець.

За його словами, Вінер, при всій складності її натури, є незамінною людиною в збірній і її присутність на Олімпіаді в Пекіні необхідна. При цьому Швець не виключає, що саме тому процес щодо Вінер дещо форсували. "Якщо буде дискваліфікація, це залишиться в історії найганебнішим моментом", - відзначив він.

Разом з тим Швець сподівається, що у тих, хто веде процес, "вистачить розуму, щоб Вінер змогла відстоювати позиції російської гімнастики і вердикт Дисциплінарної комісії Міжнародної федерації гімнастики буде або компромісний або виправдувальний", - повідомляє сайт www.sports.ru/others.

Спаву Вінер дисциплінарний комітет Міжнародної федерації гімнастики розглядав 15 червня і в найближчі дні має винести вирок.

Кілька років тому в Іспанії оператор випадково зазнав, як Вінер чубила за кулісами змагань свою гімнастку. Минулого року росіянка звинуватила Сергія Бубку в лобіюванні медалі Ганни Безсонової на чемпіонаті світу.

У квітні 2008 року FIG дискваліфікувала українського тренера Ірину Дерюгіну на 8 років за порушення статуту організації. Апеляцію українки розглядатимуть 30 червня.

Коментарі ()