Головне

Друг Суркіса з ФІФА замішаний в офшорному скандалі з купівлею яхти

05.04.2016 11:25 469 0

Колишній генеральний секретар ФІФА Жером Вальке також фігурує в документах панамського офшору, які нещодавно оприлюднили ЗМІ.

Як повідомляє BBC, Вальке використовував Mossack Fonseca для створення компанії Umbelina SA на Британських Віргінських островах. На цю компанію була придбана яхта за 2,8 мільйона євро.

Цікаво, що судно було названо ім'ям дружини колишнього генсека ФІФА - "Орнелла". Втім, близькі до Вальке джерела ствердежують, що яхта була задекларована і податкові органи знали про її існування. Для інших цілей компанія Umbelina SA не використовувалася, повідомляє Футбол24.

Зазначимо, що почесний президент ФФУ Григорій Суркіс та Жером Вальке мають давні дружні відносини ще за часів президенста Зеппа Блаттера у ФІФА на початку 2000 років. За інформацією джерела Чемпіона, саме Вальке був з`єднувальною ланкою у вирішенні питань між Суркісом та Блаттером. 

Нагадаємо, що в скандальному списку фінансових махінаторів опинився, форвард Барселони Ліонель Мессі та колишній президент УЄФА Мішель Платіні.

Жером Вальке
Коментарі ()