Головне

Платіні, Мессі і його батько фігурують в документах про офшорні операції

04.04.2016 17:07 555 0

Міжнародний консорціум журналістських розслідувань (ICIJ) опублікував в неділю всі документи з даними про офшорні рахунки.

Звіти засновані на витоку інформації з панамської компанії Mossack Fonseca, яка надає юридичну підтримку в реєстрації компаній на офшорах.

Згідно з документами, Платіні скористався послугами Mossack Fonseca в рік обрання президентом УЄФА (2007), щоб зареєструвати компанію в Панамі.

У заяві AFP француз, який раніше був відсторонений від футбольної діяльності на шість років, послався на податкові органи Швейцарії, де він є податковим резидентом з 2007 року.

Мішель Платіні. Reuters

У документах Mossack Fonseca також згадані імена 20 відомих футболістів, які виступали або виступають за такі клуби, як Барселона, Манчестер Юнайтед і Реал.

Згідно зі звітами, п'ятикратному володарю Золотого м'яча Ліонелю Мессі з Барселони і його батькові Хорхе належить офшорна компанія Mega Star Enterprises, зареєстрована в Панамі. Вперше в архівах Mossack Fonseca про неї згадується 13 червня 2013 року, коли іспанська прокуратура звинуватила Мессі і його батька в податковому шахрайстві.

Мессі постане перед судом у справі про ухилення від сплати податків 31 травня. Слухання у справі будуть проходити в Барселоні до 3 червня.

Ліонель і його батько Хорхе Орасіо Мессі були звинувачені в ухиленні від сплати податків на суму близько 4,1 млн євро. За даними прокурора, гравець не заплатив податки з прибутку, отриманого в 2007, 2008 і 2009 роках.

Форвард заплатив 10 млн євро і готовий був внести в іспанську скарбницю ще 15 млн, щоб порушену проти нього справу припинили, однак отримав відмову місцевої влади.

Ліонель Мессі. Світлина Reiters

За матеріалами projects.occrp.org.

Коментарі ()