Головне

Прем'єр-ліга. 6 тур. Зоря - Динамо 2:2. Заслужена нічия для Луганська

14.09.2014 23:39 1140 0
Прем'єр-ліга. 6 тур. Зоря - Динамо 2:2. Заслужена нічия для Луганська

У те, що для динамівців матч проти Зорі буде легкою прогулянкою, якось не вірилося. В останніх трьох домашніх матчах луганці двічі відбирали у столичних футболістів очки, одного разу (у листопаді минулого року) навіть вигравши. До того ж і перерва у чемпіонаті цілком мала зіграти на руку "чорно-білим". Наша "молодіжка", кістяк якої і складають гравці Зорі, виконала завдання-мінімум - здобула путівку у плей-офф кваліфікації Євро-2015. Українські ж "збірники" Динамо програли Словаччині, тому настрій був не найкращим.

Щоправда, таких "збірників" виявилося лише троє, а Гусєву і взагалі сьогодні не знайшлося місця навіть на лаві запасних. Окрім того, незрозумілою була поведінка керівництва Зорі, яке було невдоволене датою проведення зустрічі. Дійшло до того, що вони навіть погрожували не вийти на поєдинок. Та зрештою, розум взяв гору над емоціями, і матч відбувся у призначені терміни.

Усі очікували, що Зоря почне обережно, намагатиметься побудувати оборонні редути, а вони взяли і здивували. Уже на 8-й хвилині поперечина вперше врятувала Шовковського. Це Малишев пробив з-за меж штрафної. Лети м'яч трохи нижче, воротар Динамо команду не врятував би. У відповідь, після метушні у штрафному майданчику луганців, завдав удару Ленс, однак влучив точно у Шевченка. А у середині тайму стався досить логічний гол у ворота Динамо. Віда сфолив перед штрафним майданчиком, а Хомченовський пробив точно у кут.

Після пропущеного м'яча "біло-сині" дещо активізувалися, але ледь не отримали другий у власні ворота. Знову Малишев наважився на удар з-за меж штрафної, і м'яч рикошетом від захисника ледь не залетів в інший від Шовковського кут. А завершився тайм дуже неточним вистрілом Сидорчука із забійної позиції метрів з десяти.

Другий тайм розпочався, звичайно ж, з атак гостей. Вони добряче притиснули суперників і... ледве знову не отримали гол у власні ворота! Будківський фактично з нульового кута вирішив несподівано для Шовковського пробити - сітйка врятувала голкіпера, а добивання від Хомченовського було неточним. Не забиваєш ти, правильно? Правильно. За кілька хвилин Ленс віддав диво-пас на хід Теодорчику, який просто розстріляв Шевченка. Це був перший абсолютний провал у захисті у підопічних Юрія Вернидуба.

Сергій Ребров заміною Безус - Сидорчук чітко дав зрозуміти, що він буде добивати суперників. На 82-й хвилині каркас воріт врятував уже Зорю. Ярмоленко на техніку цілив у дальній кут, а влучив у поперечину. У ці хвилини пішла відкрита гра, і Динамо частенько пропускало контратаки. Проте саме киянам вдалося забити на останніх хвилинах основного часу. Ленс записав собі в актив другу гольову передачу, простріливши з флангу, а Кравець у дотик переправив м'яч у сітку.

Здавалося, що динамівці свого вже не впустять. Однак примудрилися пропустити та впустити! Каменюка у своєму стилі далеко вкинув аут, Чайковський завдав удару, який заблокувала стійка, а добивання від Любеновича вийшло вищим за всілякі похвали - точно у дев'ятку, і фінальний свисток зафіксував бойову нічию. Динамо вдруге у сезоні втрачає очки, відпускаючи Шахтар уже на чотири очки. А для Зорі це лише п'яте очко у нинішньому чемпіонаті, і команда, яка ледь не вийшла у груповий етап Ліги Європи, поки що пасе задніх на внутрішній арені.

Коментарі ()