Головне

Прем'єр-ліга. "Волинь" - "Динамо" 0:2. Подякувати арбітрам?

10.03.2013 21:05 464 0
Прем'єр-ліга. "Волинь" - "Динамо" 0:2. Подякувати арбітрам?

Якби хтось кілька років тому сказав, що після 20 турів Прем'єр-ліги "Чорноморець" буде відставати від "Динамо" лише на два очки, то на цю людину, як мінімум, подивилися б зі здивуванням. Однак час іде, і такий перебіг подій став реальністю! А враховуючи гру (або її відсутність, що буде правильніше) киян в останніх поєдинках, тут "біло-синім" не про місце у Лізі Чемпіонів думати, а вже відбиватися від посягань одеситів у боротьбі за четверте місце.

Та полишимо "Чорноморець" Романа Григорчука та перейдемо до звітного матчу, у якому "Динамо" завітало у Луцьк до "Волині". Мало це протистояння свою родзинку - перша тренерська дуель легенд київського "Динамо" 80-х років минулого століття Анатолія Дем'яненка й Олега Блохіна. Кияни, до речі, під керівництвом Олега Володимировича не могли перемогти у чотирьох офіційних зустрічах поспіль (остання перемога була зафіксована 30 листопада минулого року в Ужгороді).

У Луцьку "Динамо" не могло розраховувати на Мігеля Велозу, який був дискваліфікований. А враховуючи, що португалець у нинішній команді відіграє дуже важливу роль, можна було припустити, що легко гостям на "Авангарді" не буде. Крім того, Блохін після ганебного матчу з "Кривбасом" вирішив залишити у запасі Гусєва, Михалика та Кранчара. Також тренер не міг розраховувати на Шовковського та Тайво, які травмувалися.

"Волинь" відіграла на рівних з гостями хвилин двадцять. Після цього підіопічні Дем'яненка відійшли у захист. А зважаючи, що газон залишав бажати кращого, та ще й сніг рясно падав з весняного неба, відбиватися було легше, аніж створювати.

Стартові хвилини запам'яталися витівкою вболівальників "Волині", які не дали виконати кутовий Аруні, закидавши того сніжками. І лише після прохання капітана Сімініна вони заспокоїлися. Загалом, у першому таймі виділявся Старцев. Молодий голкіпер луцького клубу відбив усе, що летіло у ствір його воріт. Не врятував тільки, коли Ярмоленко забив, проте зробив це з положення поза грою.

Друга половина розпочалася з моменту, про який дуже довго будуть говорити. Особливо суперники "Динамо". Боковий арбітр (вибачте, точно не скажу Євген Данильченко чи Андрій Лібстер) не помітив стовідсотковий оффсайд у Ярмоленка. Однак взяття воріт було зараховане, і "Динамо" повело у рахунку.

Блохін відразу показав своїм підопічним відійти у захист. І оборонятися у киян виходило досить добре. Єдиний момент, коли "Волинь" могла реально відігратися, стався на 62-й хвилині. Суботіч прибіг на навісну передачу з лівого флангу, але пробив головою у кількох сантиметрах над поперечиною. Не забиваєш ти... Гармаш взяв ініціативу на себе, пройшов одного захисника та потужно поцілив у кут.

Час у "Волині" ще був. А от можливостей відігратися - ні. Навісні передачі, які часто використовували і ті, й інші, цього вечора були безрезультатними. Намагання пробити Коваля здалеку також не принесли лучанам дивідендів, і "Динамо" здобуло першу перемогу навесні. Кияни, таким чином, не відпустили "Дніпро" та "Металіст", а також відновили відрив від "Чорноморця".

Коментарі ()