Головне

Прем'єр-ліга. "Іллічівець" - "Динамо" 0:0. Без Блохіна ніяк...

29.10.2012 00:30 915 0
Прем'єр-ліга. "Іллічівець" - "Динамо" 0:0. Без Блохіна ніяк...

"Іллічівець" виконав завдання-мінімум на 13 тур Прем'єр-ліги - маріупольці вдома вистояли у поєдинку проти київського "Динамо". При цьому зробили господарі це у стилі, який нещодавно продемонструвала збірна Молдови, коли грала з командою України у відборі до ЧС-2014.

Микола Павлов поставив за мету відіграти обережно у захисті. А там уже, як вийде. Можливо, і заб'є його команда. І моменти на це його підопічні мали. У першому таймі пригадується удар головою Ємельянова, який пролетів повз стійку. У другому ж майже стовідсотковий момент мав Окріашвілі. Торніке скористався помилкою Шовковського на виході, випередивши голкіпера, однак на допомогу прийшов захисник, який у певній мірі не дав йому точно пробити.

У "Динамо" ситуація схожа зі збірної також. Кияни шанси на взяття воріт мали, проте м'яч вперто не хотів залітати у сітку воріт Худжамова. У першому таймі Велозу влучив у поперечину, у другому Ідейє - у стійку. От фактично і все. А, ну так! Тотальна перевага у володінні м'ячем, яка ні до чого так і не призвела.

Отже, "Динамо" без Олега Блохіна вкотре втрачає очки. Не вистачає чогось киянам. Можливо, чогось саме, але швидше - всього по трішки. Тепер відрив від "Шахтаря" вже складає 14 очок. Та що там "Шахтар"! "Дніпро" спокійно виграв у "Карпат" і одноосібно зайняв другу позицію. А у спину дихає "Металіст". Тому можемо констатувати достатньо плачевну ситуацію київського клубу...

З іншого боку виникає запитання: чому "Іллічівець" сьогодні повністю грав від захисту? Наприклад, із "Шахтарем" маріупольці сміливо йшли вперед, і мали моменти, і забили. А тут, у грі з "Динамо", яке наразі набагато слабкіше грає за донеччан, Павлов вирішив стояти у захисті. Це, так би мовити, ще один кивок у бік "Шахтаря" та його "фарм-клубів". Чи не більша половина футболістів "Іллічівця" то належала чи належить "гірникам".

Ще одним прикрим епізодом стала травма Хачеріді. Наскільки вона серйозна, наразі невідомо. Однак Євген сам попросив заміну, а коли догравав, то добряче шкутильгав. Напередодні вирішальних баталій у Лізі Чемпіонів такі травми можуть виявитися визначальними.

Коментарі ()