Головне

Екс-арбітр ФІФА каже, що Вакс помилився, вилучивши Гармаша

09.04.2012 09:04 468 0

Головний арбітр матчу "Шахтар" - "Динамо" Юрій Вакс припустився помилки, коли показав "динамівцю" Денису Гармашу другу жовту картку.

Про це заявив Алєксій Спірін, колишній арбітр ФІФА, голова інспекторського комітету Російського футбольного Союзу (РФС).

"Що стосується другої жовтої картки Гармашу, то тут на обличчя не методична помилка арбітра, а адміністративна. Якщо взяти правило №5, то там сказано, що суддя зобов'язаний слідкувати за виконанням кількох речей у межах адміністративних обов'язків - контролювати час, присутність на полі тільки потрібних людей і так далі", - сказав він.

"Я думаю, що головний арбітр захопився важливістю цього матчу, енергетикою гри, адже судді також є учасниками поєдинку. Вакс трішки розслабився і на фоні емоційної зарядженості припустив адміністративну помилку", - додав Спірін.

За його словами, коли перша допомога була надана, суддя має прослідкувати, щоб усі люди, не причетні до гри, залишили поле.

"Арбітр мав дочекатися поки всі залишать поле і тільки тоді відновлювати гру. Якийсь поспіх і неуважність до адміністративних обов'язків привела до того, що гра відновилась трохи раніше. Після цього дії судді мені не зовсім зрозумілі", - цитує його gazeta.ua.

Коментарі ()