Головне

Прем'єр-ліга. "Карпати" - "Металург" 0:2. Бай-бай, мила, мене забувай

07.04.2012 19:42 687 0
Прем'єр-ліга. "Карпати" - "Металург" 0:2. Бай-бай, мила, мене забувай

І "Карпати", і "Металург" підходили до очної зустрічі не у кращому настрої. Донеччани несподівано у минулому турі були биті на власному полі луцькою "Волинню". Це добряче вдарило по амбіційним планам "металургів" потрапити у єврокубки. П'яте місце вже далеченько, а от за шосту сходинку донеччанам ще треба позмагатися з "Таврією". Ці команди належить зіграти пропущений матч у Сімферополі.

У "Карпат" ситуація взагалі катастрофічна. Львів'яни свій 50-річний ювілей від заснування клубу можуть провести у Першій лізі. І не допомагають команді ні зміни тренерів, ні зимова перерва. "Леви" не знають смаку перемоги з початку листопада 2011 року! В останніх же двох турах вони втратили дорогоцінні очки у зустрічі з "Олександрією", а потім програли у Києві "Оболоні". І - добрий день, зона вильоту.

Не витримала більше провалів і славнозвісна "карпатська" торсида. Їх на звітному матчі у першому таймі не було. Точніше, швидше за все, були, однак не на своїх звичних місцях. Там, за воротами, лише красувався банер "В нас немає слів"... Не було, напевне, слів і у Петра Димінського, який самотньо спостерігав за перебігом подій з віп-ложі. На нього ж також є певний тиск. Кажуть, що навіть похитується крісло під президентом "Карпат".

Матч розпочали активніше господарі. Кілька разів сходили у швидкі атаки. Хоча і "Металург" не відсиджувався у власній штрафній. Їхні випади були гострішими. Не у тому сенсі, що небезпечніше, а кинджальніше - набігли, спробували довести справу до удару, відійшли назад в оборону.

Ближче до середини тайму донеччани призвичаїлися до гри суперників, перевівши матч у більш в'язку гру. При цьому "Металург" все більше та більше проводив контрвипадів. У "Карпат" же з кожною хвилиною виходило все менше та менше. Не можна сказати, що гол у ворота Тлумака назрівав, проте саме гості були ближчими до взяття воріт. Вони і забили: Лазіч отримав пас від Дімітрова, увійшов у штрафну, якось занадто легко обіграв Болохана та пробив повх воротаря.

Через кілька хвилин арбітр міг добити "Карпати", коли м'яч влучив у руку захиснику. Фактично останній таким чином зупинив небезпечний простріл. Анатолій Абдула вирішив пошкудувати господарів. "Металург" відійшов ще глибше у захист, та навіть так виглядав краще - проводив "пружинні" контратаки. У "Карпат", які на перерву пішли під гучний свист з трибун, всі намагання у ствір воріт не влучали.

На другу половину матчу фанати "Карпат" з'явилися, почавши підтримувати свою команду. У стартові хвилини в очах прихильників львів'ян навіть почала жевріти надія, коли Федецький після подачі з кутового головою влучив у поперечину. Здавалося, що, можливо, зберуться гравці та зможуть зрівняти рахунок. Тільки-но про це подумалося, як "Металург" подвоїв рахунок: Чечер виграв боротьбу у Мілошевіча та замкнув навіс зі штрафного.

На тому весь запал "Карпат" закінчився. До фінального свистка ще залишалося чимало часу, однак пригадати можна лише прохід Федецького у штрафний майданчик, спробу пробити, яку заблокував захисник. Окрім Артема, активним намагався бути Худоб'як. І все! Побачити ристойних позиційних дій від таких футболістів, як Душвілі чи Лукас, було рідкістю.

У компенсований час господарі всіма силами пішли в атаку. Було кілька хороших ударів, та з кожним із них впорався Бандура. Тому можна зафіксувати цілком спокійну та заслужену перемогу гостей. Досягнувши позитивного результату, вони не створювали пожеж у власному штрафному майданчику, контролювали гру поблизу власних воріт.

"Металург" на даний момент наздоганяє за очками "Таврію". І багато у чому вирішальною буде зустріч вих команд у Сміферополі, про що згадувалося на початку тексту. Що ж до "Карпат", то шанси на збереження прописки ще зберігаються, адже попереду ще чотири матчі. От тільки з таким футболом, якщо це можна ним назвати, немає чого робити у Прем'єр-лізі. Хоча від рятівної 14-ої позначки Львів відділяє всього-навсього один пункт.

PS. На завершення чомусь пригадалася пісня "Братів Гадюкіних" "Emigrant song"

Бай-бай, мила, бай-бай!
Бай-бай, мила, прощай!
Автобусом до Льондону,
Літаком до Вашінгтону.
Бай-бай, мила, мене забувай!

Десь приблизно так будуть залишати команду "Карпати" всі придбання, якщо клуб вилетить у Першу лігу. Платити високу зарплатню іспанцям, естонцям, бразильцям та іншим там точно не будуть...

"Карпати" (Львів) - "Металург" (Донецьк) 0:2 (0:1)

Голи: 0:1 - Лазіч (34), 0:2 - Чечер (51)

"Карпати": Тлумак, Болохан, Даушвілі, Касьян (Гладкий, 55), Кополовець, Мілошевіч, Лукас, Ткачук (Озарків, 68), Федецький, Д. Авелар, Худоб’як (Кінк, 82)

"Металург": Бандура, Морозюк, Чечер, Воловик, Шина, Мкртчян (Даніло, 77), Лазіч, Соарес (Нельсон, 89), Дімітров, Казарян, Іванко (Траоре, 69)

Попередження: Шина (13), Худоб’як (48), Ткачук (50), Кополовець (60), Дімітров (78)

Коментарі ()