Головне

Прем’єр-ліга. "Дніпро" - "Оболонь" 2:2. Спасіння на останніх секундах

21.04.2012 19:19 628 0
Прем’єр-ліга. "Дніпро" - "Оболонь" 2:2. Спасіння на останніх секундах

Відповідальну місію поклав календар нинішнього сезону на "Дніпро": протягом останніх чотирьох турів сезону дніпропетровці мають зустрітися з трьома головними претендентами на виліт, а тому, окрім розв’язання власних задач, їм у деякій мірі належить і визначити, кому лишатися, а кому вилітати. Минулого туру було ускладнене становище "Олександрії", а цього разу боротися за своє виживання на "Дніпро Арену" прибула "Оболонь".

Допомагати столичним гостям "дніпряни" не збиралися і з перших же хвилин заволоділи ініціативою. Але всі їх плани на гру були зламані вже у дебюті, коли момент, який міг закінчитися виходом Матеуса на порожні ворота, обернувся його ж вилученням: бразилець пішов піднятою ногою на м’яч, аби перекинути того через Махновського, який уже вийшов за межі штрафного майданчика; натомість влучив не по м’ячеві, а саме по голові голкіпера. Удар по обох командах - "Дніпро" у меншості, "Оболонь" терміново замінює воротаря.

Звідси і спокійний характер першого тайму - "Дніпро", позбавлений одного з найшвидших гравців, не встигав прориватися крізь щільний захист, ну а "Оболонь" іти на штурм і не збиралася, лише інколи проводячи обережні атаки, які особливої гостроти не несли.

Інша справа - початок другого тайму. Рамос перекроїв схему гри, випустивши Зозулю і лишивши на полі трьох захисників. Граючи у меншості, "Дніпро" однак спробував захопити ініціативу та притиснути гостей до воріт, але був спійманий на контратаці: Сібіряков втік правим флангом і прострілив на Баранця, перед яким вже нікого, окрім Лаштувки, не було, і Борис в один дотик перекинув голкіпера.

Але такий поворот господарів лише розізлив. І коли комбінаційна гра своїх плодів не принесла, Коноплянка узяв гру на себе: отримавши м’яча перед штрафним майданчиком, від протягнув його поміж трьома суперниками та розстріляв Березовського з лінії воротарського - 1:1. І саме у цю хвилину страшна злива почалася над ареною.

Холодний душ лише додав швидкості господарям. Вже через десять хвилин після першого голу дійшла справа і до другого, коли Сапай у власному штрафному збив Зозулю. Пробивати пенальті взявся Коноплянка і виконав його бездоганно - воротар, хоч і вгадав кут, але до м’яча не дотягнувся.

Але дощ пішов на спад, а з ним - і натиск "Дніпра". Намагаючись утримати переможний рахунок, господарі притислися до власних воріт. А от "Оболонь" не зупинилася - лише хрестовина врятувала ворота Лаштувки після відчайдушного удару Сібірякова з флангу, але вже на останній компенсованій хвилині кутовий удар виявився результативним: Гурський замкнув подачу і приніс нічию своїй команді.

Нічию, яка, хоч і не вирішує проблем "Оболоні", але принаймні дарує шанс - хто знає, наскільки важливим це очко виявиться через два тури. І не останню роль у цьому зіграє й "Дніпро", до якого в останньому матчі сезону завітають у гості "Карпати".

"Дніпро" (Дніпропетровськ) - "Оболонь" (Київ) 2:2 (0:0)

Голи: 0:1 - Б. Баранець (55), 1:1 - Коноплянка (66), 2:1 - Коноплянка (78 пен), 2:2 - Гурський (90+3)

"Дніпро": Лаштувка, Матеус, Ротань, Дєнісов (Зозуля, 46), Коноплянка, Калініч (Боатенг, 81), Джуліано, Мандзюк, Кравченко, Мазух, Інкум (Каверін, 65)

"Оболонь": Махновський (Березовський, 18), Гурський, Корнєв (Шевчук, 85), Конюшенко, Тимченко, Б. Баранець, Шендрик, Панас (Месхія, 46), Сібіряков, Сапай, Лупашко

Попередження: Зозуля (53), Лупашко (54), Сапай (77)

Вилучення: Матеус (15)

Коментарі ()