Головне

Прем'єр-ліга. "Олександрія" - "Металіст" 1:3. Шоста виїздна перемога харків'ян

10.12.2011 13:20 653 0
Прем'єр-ліга. "Олександрія" - "Металіст" 1:3. Шоста виїздна перемога харків'ян

Напередодні заключного матчу першого кола чемпіонату України тренери і гравці всіх команд говорили проти те, що в останній грі зроблять все, щоб не змушувати червоніти своїх вболівальників. Адже іти на зимові канікули засмученим негативним результатом не годиться. Не винятком стали і "Металіст" із "Олександрією", які порадували фанів провінційного містечка на Кіровоградщині динамічним футболом і забитими м'ячами. 

І нехай більшість голів забиті були саме у ворота місцевої команди - враження від гри підопічних Шарана це ніяк не зіпсувало. Навпаки, "Олександрія" сьогодні виглядала дуже злагоджено і впевнено. Проте, проти "Металіста", який саме набрав хід як в Європі, так і у національній першості, цього виявилося замало.

У першому таймі комади обмінялися забитими м'ячами з різницею у три хвилини. Спочатку Хав'єр відкрив рахунок після прострілу Вільягри, а буквально у наступній атаці Ксьонз класним ударом відновив паритет. До перерви і хвилин п'ятнадцять-двадцять другого тайму "Олександрії" вдавалося грати із "Металістом" на рівних, проте ушкодження Таргамадзе, через яке тренерові довелося його змінити, і вдалі тренерські заміни Маркевича, все ж зробили свій внесок у малюнок гри обох клубів.

На шістдесят п'ятій хвилині другий гол у ворота господарів забив Марко Девіч, і після цього "Олександрія" розвалилася. Команда майже перестала переходити на половину поля суперника, притиснулась біля власних воріт, чим і скористався все той же Девіч, який за чотири хвилини до завершення гри, зняв усі питання стосовно переможця зустрічі. "Металіст" міг забити ще, але, відверто, по відношенню до сьогоднішньої "Олександрії", це було б якось несправедливо.

Останнє слово у матчі взяв рефері Юрій Вакс, який компенсував аж сім!!! хвилин ігрового часу. Мабуть, йому хотілося, щоб це свято футболу, яке глядачі сьогодні побачили на стадіоні "Ніка", тривало якомога довше, адже наступної гри доведеться чекати аж до весни.

У підсумку, "Металіст" на класі переграв свого суперника, і здобув уже шосту поспіль виїздну перемогу. Для повного релаксу під час зимового відпочинку підопічним Мркевича залишилося лише показати достойний футбол у виїздному матчі проти "Алкмара". Ну а "Олександрія" на зимові канікули піде хоч і з поразкою, проте у керівництва клубу якраз буде час, щоб зробити висновки, і якимось чином підсилити гру своєї команди.

Коментарі ()